Pinksteren 2021 - Feest van hoop

Hoop. Het is een woord van maar vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden beleefden we wereldwijd zulke ingrijpende tijden. En zelden verlangden we zo naar uitzicht. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. Kinderen leven die hoop voor. Zij laten zien dat het leven doorgaat. Daarom maken wij van het pinksterfeest een feest van hoop. We komen we in actie met en voor kinderen ver weg en dichtbij. We ontvangen hoop, we delen hoop. Doe mee!

Pinksteren 2021 - Feest van hoop

Doe mee met de pinkstercampagne van Kerk in Actie en kijk hieronder hoe u mee kunt doen. Alle materialen zijn vanaf 23 april a.s. te downloaden op deze pagina. Alle activiteiten zijn zowel online als fysiek te organiseren en in beide gevallen coronaproof.

Online kinderconcerten

In de periode naar Pinksteren organiseren we elke week een online kinderconcert. Leuk om samen met de club naar te kijken, of gewoon thuis. Bestel nu gratis tickets!

Marcel en Lydia Zimmer

Dit familieconcert voor jong en oud wordt echt een feest! Met bekende en nieuwe liedjes over hoop, troost en blijdschap die God ons geeft door de Heilige Geest. Ook Rainbow de duif is erbij! Bestel via deze link uw online ticket(s) voor dit gratis concert. U kunt het online concert vanaf 5 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken.

Familietheater over Schapen en Zo

Beleef de sprookjesachtige familievoorstelling met liedjes, live muziek en interactie van Schapen en Zo mee. Kijk mee met Fars, die onder de grond woont. Daar is het donker en muf. Zijn oom Gosse droomt over een prachtige plek om te wonen. Daarom stuurt hij Fars op pad om op zoek te gaan. Zal hij die plek ooit vinden? Voor iedereen van 4 tot 100 en ouder. Bestel via deze link uw online ticket(s) voor deze gratis voorstelling. U kunt deze voorstelling vanaf 12 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken.

Simara met Kids Crew en Elly Zuiderveld

Deze enthousiaste zangcombinatie houdt van dansen en zingen. Ze willen graag andere kinderen door hun toffe nummers laten horen dat God groot is en dat het gaaf is om voor Hem te zingen! Luister naar mooie luisterliedjes, maar ook nummers waar je lekker op kunt mee dansen! Doen jullie mee? Bestel via deze link uw online ticket(s) voor dit gratis concert. U kunt het concert vanaf 19 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken.

Feest van hoop-kaarten

Meer dan ooit leven we in een tijd waarin we hoop willen delen, de ander een hart onder de riem willen steken. Dat kan met de ‘Feest van hoop’-kaarten, getekend door kinderen uit het azc in Almere. Deze zijn vanaf 23 april te bestellen via de webwinkel van de Protestantse Kerk.

DaaromPinksteren

Een aantal van de liedjes van Marcel en Lydia staan ook op de DaaromPinksteren-CD ‘Feest van hoop’. Daar vindt u ook het nieuwe couplet van het Rainbowlied ‘Feest van hoop’, dat Marcel en Lydia bij de campagne hebben geschreven. Binnenkort te bestellen via daarompinksteren.nl.

PinQsterchallenge

Na het succes van de Paaschallenge komt er nu ook een Pinksterchallenge, een samenwerking van Jong Protestant en een lokale gemeente. In het programma staat de hoop centraal onder het motto ‘Wie bouwt het grootste feest?’ Meer informatie volgt.

Vieren

Pinksterdienst

Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in de preek.

Kindernevendienst

Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma. Voor thuis is er een kant en klaar filmpje, met daarin liedjes uit de concerten over Pinksteren en hoop. Wie op Pinksteren fysiek bij elkaar komt kan gebruik maken van deze filmpjes en een uitgewerkt programma.

Kliederkerk ‘Feest van hoop’

Kliederkerk heeft een mooi kliederkerkprogramma gemaakt dat gezinnen thuis kunnen gebruiken over het thema Feest van hoop.

Rainbow

Doet uw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.
En luister en zing het nieuwe Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in uw gemeente.

Acties voor de hele gemeente

Steun projecten Kerk in Actie

In de pinkstercampagne steunen we projecten waarin kinderen een belangrijke rol spelen.

Online pinksterworkshops

Ter voorbereiding op de pinkstercampagne organiseren de consulenten van de Protestantse Kerk vier workshops. Speciaal voor wie thuis werkt en/of kinderen op school heeft, bieden we ook lunchworkshops aan. Kies een moment uit dat u schikt en geef u op via onderstaand formulier. De online workshops worden gegeven op:

• Dinsdag 13 april 12.00-13.30 uur
  • Woensdag 14 april 12.00-13.30 uur
  • Woensdag 14 april 20.00-21.30 uur
  • Donderdag 22 april 20.00-21.30 uur

Tip: Feest van Hoop is een feest voor de hele gemeente. Nodig daarom ook uw jeugdoudering/-werker en predikant voor de workshop uit.