Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Pinksteren 2021 - Feest van hoop

Hoop. Het is een woord van maar vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden beleefden we wereldwijd zulke ingrijpende tijden. En zelden verlangden we zo naar uitzicht. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. Kinderen leven die hoop voor. Zij laten zien dat het leven doorgaat. Daarom maken wij van het pinksterfeest een feest van hoop. We komen in actie met en voor kinderen ver weg en dichtbij. We ontvangen hoop, we delen hoop. Doe mee!

Pinksteren 2021 - Feest van hoop

Doe mee met de pinkstercampagne van Kerk in Actie en kijk hieronder hoe u mee kunt doen. Alle materialen zijn vanaf 23 april a.s. te downloaden op deze pagina. Alle activiteiten zijn zowel online als fysiek te organiseren en in beide gevallen coronaproof.

Online kinderconcerten 

In de periode naar Pinksteren organiseren we elke week een online kinderconcert. Leuk om samen met de club naar te kijken, of gewoon thuis. Bestel nu gratis tickets!

Marcel en Lydia Zimmer

Dit familieconcert voor jong en oud wordt echt een feest! Met bekende en nieuwe liedjes over hoop, troost en blijdschap die God ons geeft door de Heilige Geest. Ook Rainbow de duif is erbij! Bestel via deze link uw online ticket(s) voor dit gratis concert. U kunt het online concert vanaf 5 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken. 

Familietheater over Schapen en Zo

Beleef de sprookjesachtige familievoorstelling met liedjes, live muziek en interactie van Schapen en Zo mee. Kijk mee met Fars, die onder de grond woont. Daar is het donker en muf. Zijn oom Gosse droomt over een prachtige plek om te wonen. Daarom stuurt hij Fars op pad om op zoek te gaan. Zal hij die plek ooit vinden? Voor iedereen van 4 tot 100 en ouder. Bestel via deze link uw online ticket(s) voor deze gratis voorstelling. U kunt deze voorstelling vanaf 12 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken. 

Kids Crew en Elly Zuiderveld

Deze enthousiaste zangcombinatie houdt van dansen en zingen. Ze willen graag andere kinderen door hun toffe nummers laten horen dat God groot is en dat het gaaf is om voor Hem te zingen! Luister naar mooie luisterliedjes, maar ook nummers waar je lekker op kunt mee dansen! Doen jullie mee? Bestel via deze link uw online ticket(s) voor dit gratis concert. U kunt het concert vanaf 19 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken. 

Feest van hoop-kaarten 

Meer dan ooit leven we in een tijd waarin we hoop willen delen, de ander een hart onder de riem willen steken. Dat kan met de ‘Feest van hoop’-kaarten, getekend door kinderen uit het azc in Almere. Deze zijn te bestellen via de webwinkel van de Protestantse Kerk.

DaaromPinksteren 

Een aantal van de liedjes van Marcel en Lydia staan ook op de DaaromPinksteren-CD ‘Feest van hoop’. Daar vindt u ook het nieuwe couplet van het Rainbowlied ‘Feest van hoop’, dat Marcel en Lydia bij de campagne hebben geschreven. Binnenkort te bestellen via daarompinksteren.nl.

PinQsterchallenge: 'Waar is het feestje? Hier!'

De #PinQsteRchallenge is een feest voor iedereen! Een soort van je buurt veroveren met teams die tegen elkaar spelen, geheel coronaproof. Welk team weet de meeste hoop te verspreiden in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren? Doe ook mee

Vieren

Pinksterdienst

Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in de preek. Download de suggesties voor de Pinksterdienst

Kindernevendienst

Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma. Voor thuis is er een kant en klaar filmpje, met daarin liedjes uit de concerten over Pinksteren en hoop. Wie op Pinksteren fysiek bij elkaar komt kan gebruik maken van deze filmpjes en een uitgewerkt programma. Download de suggesties voor de kindernevendienst

Kliederkerk ‘Feest van hoop’

Deel het pinkstervuur en organiseer als kerk of in de wijk een kleinschalige kliederkerk. Download het coronaproof pinksterprogramma voor kleine groepen. Wilt u thuis met uw familie aan de slag met kliederkerk? Vraag een gratis pakket aan met het Kliederkerk Thuis-doeboek Zomer, de Kliederkerk CD met wereldband Trinity en een kant-en-klaar kliederkerk pinksterprogramma op kliederkerk.nl/pinksteren

 

Rainbow

Doet uw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.
En luister en zing het nieuwe Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in uw gemeente.


Acties voor de hele gemeente

Steun projecten Kerk in Actie

In de pinkstercampagne steunen we projecten waarin kinderen een belangrijke rol spelen. 

Projecten