Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Nieuwe kansen voor straatmeisjes

in Ghana

Ghana is een West-Afrikaans land dat zich goed ontwikkelt, maar de verschillen tussen noord en zuid zijn nog groot. In de dorpen in het droge noorden is het bestaan hard, is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Veel jongeren trekken naar de hoofdstad Accra, waar 25.000 kinderen op straat werken en leven.

Joyce verkocht water op straat

Toen Joyce 13 jaar was namen haar ouders haar samen met haar jongere broertjes en zusjes vanuit het noorden naar de hoofdstad Accra in het zuiden. Ook daar was het leven niet makkelijk. Joyce volgde eerst nog wel onderwijs, maar moest al gauw water op straat gaan verkopen tussen het drukke verkeer. Toen ze 17 was ontmoette ze Grace van het opvangcentrum Lifeline. Ze kreeg de kans om het kappersvak te leren. Het heeft haar leven totaal veranderd. Joyce heeft inmiddels haar eigen kapsalon, waar ze nu zelf een meisje tot kapster opleidt. Ze wil haar kennis delen en iets terugdoen voor de kans die ze zelf kreeg.

Opvangcentrum Lifeline in Accra

In het opvangcentrum Lifeline in Accra kunnen ieder jaar veertig meisjes terecht vanaf 14 jaar. Een enthousiast en deskundig team van docenten en sociaal werkers begeleiden de meisjes intensief. De meisjes slapen ook in het centrum, dat een oase van rust is in de drukte van de sloppenwijk. Ze leren in tien maanden tijd kleding naaien, make-up, sieraden maken of het kappersvak. Ze worden een hechte groep, die elkaar ook na de opleiding tot steun is.

Steun dit werk

Steun de straatmeisjes met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. straatmeisjes Ghana of doneer online. Hartelijk dank!

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project