Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

De kerk een thuis voor jongeren

in Nederland

Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen, aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen. Of dit nu in een traditionele of in een vernieuwende omgeving is. Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, ontwikkelt materialen waarmee jeugdwerkers en andere vrijwilligers de kerk tot een plek kunnen maken waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen. En waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben.

De protestantse gemeente in Harderwijk wilde werk maken van sámen kerk zijn, ging met jongeren in gesprek en gaf hen verantwoordelijkheid. De 16-jarige Eline van den Berg voelde zich eerst niet thuis in haar kerk.“Er was niemand die met mij in gesprek ging.” Nu helpt ze bij het organiseren van ‘Jong-tot-ouder-diensten’ en is ze jeugdlid van de beroepingscommissie.

“Ik wil een preek die ik kan begrijpen”, zo legt Eline uit waarom ze deel uit wilde maken van die commissie. “Zodat ik mijn geloof niet kwijt raak.” Volgens Eline begint sámen kerk zijn met luisteren. “Zie jongeren als gelijkwaardig en ga het gesprek met hen aan.”

Lees hier het hele verhaal van Eline.

 

 

Blijf op de hoogte van De kerk een thuis voor jongeren en andere projecten

Verhalen

Over dit project

Foto's

van dit project