Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

School van onze Dromen biedt kinderen veiligheid

in Oekraïne

Veel weeskinderen en kinderen met gedragsproblemen in Oekraïne worden opgevangen in staatsinternaten, die moeite hebben om een echt gezinsvervangend huis te zijn.

Zo ook in het stadje Vynnyky. Het personeel van het staatsinternaat voor basis- en middelbaar onderwijs in Vynnyky had moeite met de minimale voorzieningen voor de kinderen: het eten was ongezond, de medische zorg was slecht, het personeel was onverschillig ten opzichte van de kinderen. Directrice Liliya Svystovych richtte daarom de School van Onze Dromen op om deze kinderen betere kansen te geven. 

De school zet zich in om het speciaal onderwijs in internaten positief te veranderen. Personeelsleden worden getraind in hoe ze een goede, liefdevolle relatie kunnen opbouwen met kinderen, ouders, voogden of verzorgers. Ook leren ze om te gaan met sociale problemen en gedragsproblemen. Er is een uitwisseling met een school in Polen, die zich hier ook voor inzet. Daarnaast wordt het gebouw opgeknapt tot een veilige, schone en vrolijke leefomgeving voor kinderen.

Download de film.

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'W 014627' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van School van onze Dromen biedt kinderen veiligheid

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project