Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India

in India

In India breken veel meisjes hun opleiding voortijdig af, terwijl er al weinig kans is op goed werk. Velen trouwen jong. Als dan later hun man overlijdt, groeien bij veel vrouwen de problemen zich boven het hoofd: ze worden als weduwen gediscrimineerd, vluchten soms in alcohol of prostitutie en kunnen niet langer voor hun kinderen zorgen. Sommigen hebben HIV. Samen met kerken in Noordoost-India zorgt het Priscilla Centrum ervoor dat deze vrouwen hun leven weer op de rit krijgen. Ze leren vaardigheden om in hun levensonderhoud te voorzien, groeien in eigenwaarde en bouwen aan hun geloof in God.

Het Priscilla Centrum gebruikt de kerkgebouwen als opleidingscentrum en vraagt de kerken het cursusgeld te betalen voor tien vrouwen. Deze vrouwen krijgen ook bijbellessen, psychische hulp en soms tijdelijk onderdak. Na ongeveer vijf jaar neemt de kerk het over en verhuist Priscilla het opleidingscentrum naar een andere kerk. Zo verspreidt het werk zich over de hele regio.

Steun dit werk

Steun dit werk door een bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Kwetsbare vrouwen India' of doneer online. Hartelijk dank!

 

Blijf op de hoogte van Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India en andere projecten

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project