Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Hulp voor getroffenen explosie Beiroet

in Libanon

Door de enorme explosie op 4 augustus 2020 in de haven van Beiroet zijn zeker 100 doden en duizenden gewonden gevallen. Zeker de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en via de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!

Er is nog steeds geld nodig voor de wederopbouw in Beiroet. Maak uw bijdrage over naar NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Hulp slachtoffers Beiroet'. Hartelijk dank!

Veel hulp nodig

Ruim 300.000 mensen zijn van het ene op het andere moment dakloos geworden. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer. Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, zullen lokale kerken en organisaties op korte termijn ondersteund worden bij het uitdelen van voedsel, kleding en hygiënematerialen. Op de langere termijn zal geholpen worden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.

Ook de gebouwen van Kerk in Actie partners NEST (Near East School of Theology), MECC (Middle East Council of Churches) en het jongerencentrum Manara in de achterstandswijk Bourj Hammoud (Youth for Christ) zijn beschadigd. 

Dit doet Kerk in Actie met uw geld

  • Noodhulp bieden via ACT, het internationale kerkelijke netwerk, aan de slachtoffers van de explosie. Zij ontvangen voedsel, water, kleding en hygiënematerialen.
  • Hulp bieden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.

Lees ook: Gebed voor Beiroet - uitgezonden medewerkers ongedeerd

Collectefilm

Zandkunstenaar Gert van der Vijver geeft via een speciaal gemaakt zandkunstwerk uitdrukking aan de pijn en hoop in Libanon. De film eindigt met de Bijbelse Libanon ceder die in deze film symbool staat voor hoop in Christus. De film wordt muzikaal ondersteund met Gezang 178 uit Oude Hervormde Bundel uit 1938.

Download deze collectefilm via Vimeo of via Youtube

Blijf op de hoogte van Hulp voor getroffenen explosie Beiroet en andere projecten

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project