Opvang van Rohingya-vluchtelingen

in Bangladesh

Er zijn naar schatting meer dan 1 miljoen Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Ze zijn gevlucht uit angst voor het gewelddadige Myanmarese leger. Ruim 70 procent van de vluchtelingen kind, onder wie veel pasgeboren baby's. Ook zijn er veel zwangere en dus kwetsbare vrouwen. Nog altijd komen er dagelijks een grote aantallen vluchtelingen per boot of te voet aan in Cox’s Bazar (vluchtelingenkamp). Wij komen daarom in actie. Doet u ook mee?

De vraag naar voedsel, onderdak, water en elementaire hygiëne is groot. Als gezinnen niet aan hun basisbehoeften kunnen voldoen, zal het lijden nog erger worden. Meer dan 36.000 pasgeboren kinderen zijn het meest kwetsbaar. Ze leven in omstandigheden waarin grote kans is op de verspreiding van ziekten. In Bangladesh heeft Kerk in Actie toegang tot de vluchtelingen in Cox's Bazar via lokale partnerorganisaties. Er is hulp beschikbaar gesteld voor voedselpakketten, hygiënepakketten en handwasfaciliteiten voor in totaal 1500 families. Alleenstaande vrouwen, oude en gehandicapte mensen krijgen de voorkeur.

Bekijk hier een korte documentaire over het werk van Kerk in Actie in Cox's Bazar:

Download hier de film: Rohingya in levensgevaar from Kerk in Actie on Vimeo.

Steun dit werk

Kerk in Actie doet zijn best om de hulp op te schalen, want er is veel meer hulp nodig. Steun de vluchtelingen in Myanmar en Bangladesh door gebed en een financiële bijdrage. Maak de bijdrage over via de online doneermodule of via IBAN-nummer NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'N000703’. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Opvang van Rohingya-vluchtelingen

Verhalen