Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Paaschallenge: ontdekken wat Pasen is

in Nederland

Wat betekent Pasen en wat betekent het paasverhaal voor mij? Met deze vraag gaan elk jaar meer dan zesduizend jongeren aan de slag als ze - in groepen - de Paaschallenge doen.

De PaasChallenge, die wordt gehouden in de week voor Pasen, is een spel dat is gemaakt door Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Door middel van allerlei opdrachten doorleven de jongeren het paasverhaal. Ze ontdekken waarom Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is. 

Coronaproof PaasChallenge in 2021

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in groepjes van twee personen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier. Het lijkt of je in een tijdmachine stapt, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen. Lees verder

Hierbij een filmpje van de PaasChallenge in Houten:

Kijk voor meer informatie op jongprotestant.nl/paaschallenge.

Doe mee en maak hier uw bijdrage over!

Blijf op de hoogte van Paaschallenge: ontdekken wat Pasen is

Verhalen

Over dit project

Foto's

van dit project