Kansen voor jongeren in achterstandswijk

in Libanon

In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Geweld, verslaving, criminaliteit, werkloosheid en gebrek aan goed onderwijs ontneemt de jongeren die er wonen elk perspectief op een betere toekomst.

Kerk in Actie steunt het werk van het Manara Youth Center van Youth for Christ in Beiroet. Dit centrum geeft jongeren psychosociale hulp en helpt hen om hun trauma’s te verwerken. Jongeren krijgen er huiswerkbegeleiding, kunnen een vaktraining volgen, of elkaar in ontspannen sfeer ontmoeten tijdens een partijtje tafelvoelbal of airhockey.

Wat betekent dit project voor Midas?

Midas (17) woont na zijn vlucht uit Syrië in buurland Libanon. In Bourj Hammoud is het leven moeilijk, maar hij laat zich niet ontmoedigen. Doordat hij een paar jaar niet naar school kon, zit hij nu in de klas met kinderen die veel jonger zijn dan hij. Maar hij werkt hard en maakt goede vorderingen. In het Manara Youth Center krijgt hij bijles en doet hij mee aan de fitnessworkshop van jongerenwerker Fouad. Hierdoor voelt hij zich veel gezonder en fitter. Met Fouad kan hij goede gesprekken voeren: over het leven, geloof en alles wat hem bezighoudt.

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Z 9201488' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Kansen voor jongeren in achterstandswijk

van dit project