Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Kansen voor jongeren in achterstandswijk

in Libanon

In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Geweld, verslaving, criminaliteit, werkloosheid en gebrek aan goed onderwijs ontneemt de jongeren die er wonen elk perspectief op een betere toekomst.

Kerk in Actie steunt het werk van jongerencentrum Manara in Beiroet. Kwetsbare tieners krijgen er huiswerkbegeleiding, psychosociale hulp en vaktrainingen voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen ze elkaar in ontspannen sfeer ontmoeten tijdens een partijtje tafelvoelbal of airhockey. 

Wat betekent dit project voor Hamdan?

Hamdan (17) woont na zijn vlucht uit Syrië in buurland Libanon. In Bourj Hammoud is het leven moeilijk, maar hij laat zich niet ontmoedigen. Doordat hij een paar jaar niet naar school kon, zit hij nu in de klas met kinderen die veel jonger zijn dan hij. Maar hij werkt hard en maakt goede vorderingen. In jongerencentrum Manara krijgt hij bijles en doet hij mee aan de fitnessworkshop van jongerenwerker Fouad. Hierdoor voelt hij zich veel gezonder en fitter. Met Fouad kan hij goede gesprekken voeren: over het leven, geloof en alles wat hem bezighoudt. 

Bekijk de tv-uitzending waarin dit werk aan bod komt (febr.2022)

Steun dit werk

Via het programma zending steunt Kerk in Actie het werk van jongerencentrum Manara voor kansarme jongeren in Libanon. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage aan dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Z 9201488' of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werk

Steun dit werk als kerk via actieland Libanon.

 

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project