Nieuwe kansen voor straatkinderen

in Oeganda

In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze bedelen, hebben amper te eten en krijgen dagelijks te maken met geweld. Verschillende partners van Kerk in Actie hebben de handen in één geslagen en werken samen met de kinderen aan een betere toekomst. Ze zoeken contact met hun familie, helpen kinderen aan een dak boven hun hoofd en begeleiden kinderen naar school. Want onderwijs kan de vicieuze cirkel van armoede doorbreken en het kind stabiliteit en toekomst bieden. Ook doen ze er alles aan om migratie van nieuwe kinderen naar de stad te voorkomen.

Sociaal werkers begeleiden kinderen en jonge moeders bij de terugkeer naar hun geboortedorp. Ze ondersteunen families langdurig, zodat ze hun kinderen naar school kunnen gaan en herhaling voorkomen wordt. Verzorgers leren hoe ze genoeg geld kunnen verdienen en voedsel verbouwen. Ze krijgen landbouwgereedschap. Jongeren kunnen een vaktraining volgen. Ze krijgen een startpakket voor een eigen bedrijfje.  Inmiddels krijgen families in 206 dorpen al hulp.

Kinderen naar school

Het resultaat van deze manier van werken? Kinderen kunnen eindelijk weer naar school. Vrijwel alle kinderen en families geven aan dat zij in hun geboorteregio willen blijven. Een kind dat op school zit en het daar naar zijn zin heeft, wil helemaal niet terug naar de straten van Kampala.

Steun dit werk

Steun dit werk met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. straatkinderen Oeganda of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Nieuwe kansen voor straatkinderen

Verhalen