Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Meer werkgelegenheid voor jongeren

in Nepal

Omdat de werkloosheid in Nepal hoog is, vertrekken veel jongeren naar India, Maleisië of de Golfstaten. Daar zijn de arbeidsomstandigheden erbarmelijk en de lonen laag. Door de coronapandemie moesten veel van deze arbeidsmigranten terugkeren. Kerk in Actie creëert in Nepal voor 2500 jongeren werkgelegenheid, zodat zij in hun eigen omgeving een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

De gevolgen van de coronacrisis voor de arme Nepalese bevolking zijn groot. Veel gezinnen zijn afhankelijk van de inkomsten die arbeidsmigranten met hun werk in India of elders binnenbrengen. Toen deze migranten vanwege de coronapandemmie moesten terugkeren naar Nepal, vielen deze inkomsten weg. In Nepal zelf is de werkloosheid hoog. De kleine stukjes landbouwgrond brengen te weinig voedsel op en een sociaal vangnet ontbreekt.
[tekst loopt door onder video]

Samen met lokale partnerorganisaties helpt Kerk in Actie teruggekeerde arbeidsmigranten en hun families. We helpen hen bij het opzetten van bijvoorbeeld een pluimveebedrijf, een groentekwekerij, een naaiatelier of een werkplaats voor het repareren van motorfietsen. Ook ondersteunen we gezinnen bij het effectief bewerken van landbouwgrond, zodat ze kunnen voorzien in hun dagelijkse levensbehoeften. Jongeren krijgen een landbouwtraining, bijvoorbeeld in de teelt van olijven of walnoten, een vakopleiding, een stageplek of coaching. Ook worden zij in contact gebracht met afnemers of werkgevers.

Blijf op de hoogte van Meer werkgelegenheid voor jongerenen andere projecten

Blijf op de hoogte

Verhalen

Over dit project