Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Beter bestand tegen het water

in Bangladesh

Wervelstormen zorgen voor allesverwoestende overstromingen in Bangladesh. Door klimaatveranderingen nemen ze toe in kracht en aantal. Steun kerkelijke Bengaalse organisaties en laat de bevolking zo veilig mogelijk leven.

Bij een ramp is het belangrijk te weten wat je moet doen: waar kan je schuilen en bij wie kan je terecht voor hulp. Daarom werkt Kerk in Actie samen met andere leden uit het internationale kerkelijk noodhulpnetwerk ACT Alliance om lokale partnerkerken en –organisaties te versterken. Dan zijn zij beter in staat rampen het hoofd te bieden.

Download hier de film.

Kerk in Actie-partner CODEC werkt al jaren in deze kustprovincies: de organisatie ondersteunt boeren en boerinnen bij klimaatbestendige landbouw en komt op voor de rechten van boerengezinnen.

Steun dit werk

Steun via Kerk in Actie organisaties om de bevolking zo veilig mogelijk te laten leven in Bangladesh. Maak de bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Bangladesh bestand tegen water' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Beter bestand tegen het water en andere projecten

Verhalen

Over dit project