Noodhulp na aardbeving in Haiti

in Haïti

De bevolking van Haïti werd 14 augustus 2021 getroffen door een zware aardbeving. Er zijn inmiddels meer dan 2200 doden en ruim 12.000 gewonden geteld. De verwoesting is enorm: 53.000 huizen vernietigd en 77.000 huizen en 260 scholen beschadigd. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk. Uw steun voor Haïti is hard nodig!

Het epicentrum van de aardbeving (7,2 M) lag 125 kilometer ten oosten van de hoofdstad Port-au-Prince. Vooral het zuidwestelijk schiereiland werd getroffen. Hier hebben mensen geen toegang tot water, voedsel, communicatie, vervoer en elektriciteit. Hulp is dringend nodig maar komt moeilijk op de plek van bestemming doordat wegen zwaar beschadigd zijn. Bekijk beelden van de verwoesting door de aardbeving en orkaan die daarna volgde:

Uw steun is hard nodig

Kerk in Actie biedt via het internationale kerkelijk netwerk ACT Alliance steun aan Haitiaanse kerken en organisaties om direct noodhulp te geven. Er is dringend behoefte aan tenten, kleding, voedsel, zeep en waterfilters voor schoon drinkwater. Beluister een radio-interview (22 aug.2021).

Uw hulp helpt

Aardbevingen en orkanen teisteren Haïti regelmatig. Dat investeren in goede wederopbouw werkt blijkt uit de hulp na de aardbeving van 2010 en na orkaan Matthew in 2016. Toen bouwde Kerk in Actie via ACT rampbestendige huizen. Deze huizen staan nog steeds overeind, ook in het huidige aardbevingsgebied.

Dit doet Kerk in Actie met uw geld

Met uw donatie ondersteunt u het werk in Haïti en soortgelijk werk van Kerk in Actie. Via het internationaal kerkelijk netwerk zijn inmiddels 1.000 hygiënepakketten en 500 nood/bouwpakketten uitgedeeld. Daarnaast heeft herstel van waterbronnen prioriteit. Door gebrek aan schoon water kunnen ziektes uitbreken.

Geef online voor Haiti

Of steun dit werk met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. Aardbeving Haïti.

Bid voor Haiti

Blijf op de hoogte van Noodhulp na aardbeving in Haiti