Liefdevolle plek voor christenen met moslimachtergrond

in Bangladesh

Christenen die vroeger moslim waren, hebben het niet gemakkelijk in Bangladesh. Ze vinden rust en vrede in het christelijk geloof, maar krijgen ook weerstand van familie, vrienden en gevestigde kerken. Ze voelen zich niet altijd thuis in de bestaande Bengaalse kerken. De organisatie Isa-e Church Bangladesh ondersteunt deze christenen daarom bij het opbouwen en vormen van eigen gemeenten.

Het evangelie staat centraal op een manier die past bij de cultuur en tradities van deze christenen. In de erediensten zijn daarom vormen te vinden die aansluiten bij de islamitische cultuur waarin deze christenen zijn opgegroeid. De gemeenteleden zitten bijvoorbeeld op de grond en bidden met open handen. Om deze zelfde reden heeft de organisatie een bijbel geschreven waarin Sanskriet-woorden vervangen zijn door Arabische woorden. Zo zijn de bijbelverhalen ook voor mensen met een islamitische achtergrond herkenbaar. De geloofsinhoud is natuurlijk volledig christelijk en die wordt onderwezen in de dorpen en in het trainingscentrum van deze kerk. Isa-e-Church stimuleert deze jonge kerken om ook maatschappelijk actief te zijn in hun eigen samenleving.

Download hier de collectefilm.

Steun dit werk

Steun dit werk met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Z 00400' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Liefdevolle plek voor christenen met moslimachtergrond

Verhalen