Samen in actie tegen corona

in India

De coronaramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. Samen met kerken wereldwijd en samen met u staat Kerk in Actie al langer op tegen corona. Nu slaan we ook vanaf 12 mei 2021 als samenwerkende hulporganisaties de handen ineen met de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Allereerst voor India maar ook voor omringende landen. Er zijn grote zorgen over Nepal. Doe mee en kom met ons in actie! Laten we er samen voor zorgen dat iedereen, op tijd beschermd is tegen corona, ook mensen in kwetsbare landen.

Hulp voor coronaslachtoffers

Het geld dat met deze landelijke actie wordt opgehaald, is voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers en om de organisatie van het vaccineren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Er is bijvoorbeeld grote behoefte aan zuurstof en zorgverleners hebben beschermende kleding en goede vaccinatiematerialen nodig.

Geef nu voor hulp aan coronaslachtoffers

Gedicht slachtoffers corona

Rikkert Zuiderveld heeft een indrukwekkend gedicht geschreven voor de coronaslachtoffers in India, zoals alleen hij dat kan. Het gedicht is verwerkt in dit filmpje:

Download deze video hier (klikt u bij de beschrijving op 'download')

Wat doet Kerk in Actie?

Kerk in Actie is een van de elf deelnemende samenwerkende organisaties in deze actie. Met het opgehaalde geld kan Kerk in Actie hulp bieden in India en omringende landen. Het geld wordt door Kerk in Actie onder andere besteed aan het verstrekken van medische en zuurstof-voorraden, het opzetten van vaccinatiecentra met behulp van ziekenhuisnetwerken van verschillende kerken en organisaties en opleidingen voor gezondheidswerkers over vaccinaties en COVID-zorg. Een derde van het geld gaat naar COVAX, zodat zij COVID-19-vaccins voor iedereen beschikbaar kunnen maken.

In India is een groot tekort aan zuurstofmaskers

Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland, in India, Nepal, Bangladesh en Pakistan.

Lees meer op de website van de samenwerkende hulporganisaties: Giro555.nl.  Bedankt voor uw steun!

Blijf op de hoogte van Samen in actie tegen corona

Verhalen