Sterke kerken op het platteland

in Nicaragua

In kerken op het afgelegen Nicaraguaanse platteland komt maar twee keer per jaar een voorganger langs. Het eigenlijke werk in deze gemeenschappen wordt gedaan door leken. Zij hebben echter maar weinig bijbelkennis. De organisatie Teyocoyani leidt hen op voor het kerkenwerk.

Op veel plekken kampt de bevolking met armoede, conflicten en migratie. Daarom wordt aan gemeenteleden geleerd hoe ze iets kunnen betekenen voor elkaar en voor anderen in hun omgeving

Medewerkers van Teyocoyani bezoeken de gemeenschappen en geven trainingen in bijbelkennis en gemeenteopbouw. Gedurende drie jaar worden in de dorpen jaarlijks twee cursussen van een paar dagen gehouden. Dankzij deze werkwijze veranderen en groeien de gemeenten zichtbaar. Kerkleden leren met conflicten omgaan en hoe ze elkaar en anderen in hun omgeving kunnen helpen. Mensen die een training gevolgd hebben, besluiten vaak zich in te zetten voor  de gemeenschap.

Lees via deze link aanvullende informatie over dit project

Steun dit werk

Steun dit werk en maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer ‘Z 009170’ of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Sterke kerken op het platteland

Verhalen