De kerk als plek van hoop en herstel

in Syrië

Uitzichtloos en rampzalig is de situatie in Syrië. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt. Samen met uw kerk steunen we de kerken in Syrië, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. Zolang zij zich inzetten laten we hen niet met lege handen staan.

Samen met uw kerk ondersteunen we het diaconale werk van de Syrisch Orthodoxe Kerk. In het hele land helpen zij mensen in nood bij het vinden van tijdelijk onderdak en verstrekken zij voedselpakketten, babyvoeding en medicijnen. Soms draagt de kerk ook de kosten voor operaties.

Daarnaast ondersteunen we het Grieks-Orthodox Patriarchaat van Antiochië (GOPA). GOPA zette naast haar vele noodhulpprogramma’s ook een diaconaal programma op om gezinnen uit de eigen kerk of achterban te ondersteunen. Deze steun bestaat uit een eenmalige financiële bijdrage waarmee gezinnen voedsel, kleding of medicijnen kopen of een tijdelijk onderkomen betalen.

Belactie Kerk in Actie

Kerk in Actie voert een doorlopende belactie waarin een gift wordt gevraagd voor het werk van de kerken in Syrië. Het nummer dat zichtbaar wordt tijdens het bellen is 085-7326687. Mogelijk wordt u benaderd om deze campagne financieel te steunen.

Steun dit werk

Uw inzet en financiële steun is van groot belang voor de kerken in Syrië. Zij ondersteunen daarmee honderden gezinnen in nood. Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Kerken Syrië' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van De kerk als plek van hoop en herstel

Verhalen