Toekomstperspectief voor jongeren in Buenaventura

in Colombia

Colombia heeft al meer dan 60 jaar te lijden onder een gewapend conflict. Ook in Buenaventura, de belangrijkste havenstad aan de Stille Oceaan, gaat dit niet ongemerkt voorbij. Veel inwoners zijn economisch afhankelijk van het werk in de haven, maar er is ook een hoge werkloosheid. Criminaliteit is er de orde van de dag.

De stad gaat gebukt onder grootschalige drugshandel, omdat de haven een van de belangrijkste exportroutes is voor verdovende middelen vanuit Zuid-Amerika. Gewapende groepen en bendeleden trekken naar de armste buurten om jongeren te rekruteren voor hun criminele activiteiten.

De Baptist University (Fundación Universitaria Bautista) in Cali is partnerorganisatie van Kerk in Actie. Naast een theologische studie kunnen studenten verschillende cursussen volgen op de universiteit, bijvoorbeeld in gezinspsychologie, jeugdwerk, conflictoplossing en vredesopbouw, maar ook pastorale en bijbelstudies.

FUB trekt zich het lot van de jongeren in Buenaventura aan en wil hen hulp bieden om uit deze situatie te komen. Studenten worden gestimuleerd om lokale kerken en gemeenschappen te dienen tijdens hun stageperiode. In Buenaventura wordt samengewerkt met de plaatselijke baptistenkerk. Studenten geven iedere maand een cursus spirituele vorming aan 60 jongeren uit de achterstandswijken. Ook worden ze getraind in het oplossen van conflicten in geweldssituaties en wordt er ieder jaar een kamp georganiseerd.

Onderwerpen van trainingen zijn o.a.:

• Geloof en het dagelijks leven
  • Oorzaken van conflicten
  • Bijbelse perspectieven op conflicten
  • Constructieve communicatie en bemiddeling

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Z 015056' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Toekomstperspectief voor jongeren in Buenaventura

van dit project