Help een stille coronaramp voorkomen

Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich daar een ramp die veel grotere gevolgen kan hebben. Door verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen.

Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!

Download de film van 1:40 minuut + film van 0:20 minuut.

EXTRA COLLECTE NOODHULP CORONA

De gevolgen van de coronacrisis worden wereldwijd steeds zichtbaarder. Mensen kunnen niet naar hun werk en hebben dus geen inkomen en geen eten. Kerk in Actie ondersteunt kerken die deze stille coronaramp helpen te voorkomen. In 2020 is daar in ieder geval 1,2 miljoen euro voor nodig. Doe mee en collecteer ook in uw gemeente voor deze noodhulp.

Gebed bij een stille coronaramp
Christenen uit Colombia, Indonesië, Moldavië, Nederland, Rwanda, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten een gebed geschreven om God te bidden voor de nood die er vanwege de coronacrisis is en te danken voor de hulp en verbondenheid waarmee kerken elkaar ondersteunen. Een mooie plek voor dit gebed is rond de collecte die voor de coronahulp in uw gemeente wordt gehouden.

Kerk in Actie wil kerken wereldwijd ondersteunen met:
1. Voedsel aan de meest kwetsbaren
2. Hygiënepakketten
3. Medische zorg
4. Financiële steun aan de meest kwetsbaren
5. Preventiecampagnes

Steun dit werk

Wilt u ook helpen? Maak uw gift over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Help een stille coronaramp vookomen' of doneer online. Bedankt voor uw steun!

Beeld: ©UNICEF/Dejongh

Blijf op de hoogte van Help een stille coronaramp voorkomen

Verhalen