Coronahulp: we gaan door

Corona. Al ruim een jaar lang zet dit virus de wereld op zijn kop. Maar waar we in Nederland hoopvol uitkijken naar betere tijden, zitten in veel landen mensen nog steeds zonder inkomen en sociaal vangnet, en lijden ze honger. Er is daar nog lang geen licht aan het eind van de tunnel. Daarom gaan we door met coronahulp. Doet u mee? Uw steun blijft dringend nodig!

Direct doneren

Download bovenstaand filmpje

Coronahulp in Nepal

Tot voor kort werkten tienduizenden Nepalese arbeidsmigranten in India, maar door de coronamaatregelen raakten ze hun baan kwijt en keerden ze terug naar hun dorpen in Nepal. De gevolgen voor de arme Nepalese bevolking zijn groot. Gezinnen kunnen de inkomsten van de arbeidsmigranten niet missen, omdat de werkloosheid in het eigen land hoog is.

Samen met lokale partnerorganisaties deelt Kerk in Actie voedselpakketten uit aan teruggekeerde arbeidsmigranten en hun families. Ook helpen we hen met het opzetten van een pluimveebedrijf of een groentekwekerij en het effectief bewerken van landbouwgrond, zodat ze kunnen voorzien in hun dagelijkse levensbehoeften. Dat geeft perspectief voor een toekomst in hun geboortestreek en zijn ze niet genoodzaakt elders geld te verdienen onder mensonterende omstandigheden.

Coronahulp wereldwijd

Wereldwijd worden mensen worden ziek, raken hun baan kwijt en lijden honger. Kerk in Actie heeft al voor 1,5 miljoen euro aan extra noodhulp verleend voor bijvoorbeeld voorlichting over Covid-19, voedselhulp en hygiënepakketten. Maar hulp blijft dringend nodig!

Kerk in Actie wil kerken wereldwijd ondersteunen met:
1. Voedsel aan de meest kwetsbaren
2. Hygiënepakketten
3. Medische zorg
4. Financiële steun aan de meest kwetsbaren
5. Preventiecampagnes

Scroll naar onderen voor meer verhalen over de hulp die we wereldwijd bieden.

Doe mee in uw kerk

Doet uw gemeente ook mee aan de collecte voor de coronanoodhulp van Kerk in Actie? Download de collecteafkondiging en de collectesheet (in pdf) op deze pagina.

Steun dit werk

Wilt u ook helpen? Maak uw gift over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Coronahulp: we gaan door' of doneer online. Bedankt voor uw steun!

Coronahulp: we gaan door. Geef ook!

Beeld: ©UNICEF/Dejongh

Blijf op de hoogte van Coronahulp: we gaan door

Verhalen