Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Vasten online

Leuk dat je meedoet met de vastenactie van Kerk in Actie! Op de vastenkaart die je hebt ontvangen vind je voor iedere week een vastentip. (Download de vastenkaart hier als pdf.)

Online inspiratie

Heb je behoefte aan meer inspiratie? Ga dan naar de online veertigdagenkalender 'Uit liefde voor jou' waar je dagelijks een vakje kunt openen voor een bemoedigende tekst of praktische tip. Wil je deze liever per mail ontvangen? Vul er dan je emailadres in, en je ontvangt de dagteksten in je mailbox.

Online veertigdagenkalender

Extra vastentips

Vasten, hoe doe je dat? Hieronder vind je een aantal tips:

  • maak bewust de afspraak met jezelf dat je gaat vasten. Zet dit kracht bij door iedere week op de vastenkaart je handtekening of paraaf te zetten, als bevestiging dat je die week mee vast
  • maak een vastenhoekje, bijvoorbeeld op een kastje of in de vensterbank. Leg er de kalender neer, een pen om de dagen aan te vinken waarop je gevast hebt, en plaats er een kaars bij. Heb je een spaardoosje besteld? Zet dit in elkaar en zet het in je vastenhoekje. 
  • het aantal dagen tussen Aswoensdag en Pasen is 46: daarvan zijn 40 dagen vastendagen. De zondagen zijn dat niet: de zondag is een feestdag. Gun jezelf op de zondagen iets extra’s, maak er in deze vastentijd een extra feestelijke dag van. 
  • vind je vasten in je eentje lastig? Zoek een vastenmaatje. Laat elkaar weten dat en hoe je gaat vasten, bevraag elkaar of het lukt, stimuleer elkaar op momenten dat je het vasten even lastig vindt, en deel je ervaring over wat het vasten jou brengt

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)