Aardappelen, uien en wortelen voor Indonesië én de voedselbank

Afgelopen december liet de classis Delta op verschillende plekken weer zien wat ze in haar mars heeft. Ondanks allerlei beperkingen zaten ze in onder meer Kleverskerke en Goes niet stil. Hierdoor werd deze feestmaand ook een hart onder de riem voor kwetsbaren in Indonesië en de voedselbank!

Het verhaal over de aardappelen voor Delta voor Indonesië start in Kleverskerke. Een telefoontje vanuit de ZWO van de Protestantse Kerk in Kleverskerke naar familie Oele in Arnemuiden of ze wat aardappelen wilde sponsoren bleek maar liefst 1000 kg op te leveren! Maar wat doe je daar mee? Daar wisten ze wel raad mee! Er werd al snel een actie op poten gezet waarbij via mail, telefoon en bestelformulieren aardappelen besteld konden worden. Het bijzondere aan deze manier: men kon niet alleen voor zichzelf aardappelen bestellen, je kon ze ook doneren aan de voedselbank. Twee vliegen in één klap! En… met succes! Na de eerste 1000 kilo volgde er nog veel meer. Er is inmiddels 1200 kilo verkocht en de bestellingen lopen nog steeds door!

Goed voorbeeld doet volgen. Zo bleek ook bij de aardappelactie in Kleverskerke. Het stimuleerde De Levensbron in Goes om contact op te nemen met boeren in hun netwerk. Familie Rijm, familie De Bruijne en De Rusthoeve wilde met hun mooie producten graag bijdragen aan Indonesië en de voedselbank. Het resultaat was ook hier verbluffend: 750 kg aardappelen, 260 kg uien en 180 kg wortels! Met de opbrengst vanuit Delta zal worden gewerkt aan perspectief en hoop voor kinderen in Yogyakarta, vrouwen op Papua en boeren op Java.

Meer weten over deze acties? Kerk in Actie-consultent Menno Hanse brengt u graag in contact met de contactpersonen van de actie in Kleverskerke en Goes!