Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Alleenstaande ouders samen sterk in Zuid-Afrika

Onlangs brak voor de 6-jarige Tebogo in Zuid-Afrika een belangrijke dag aan: zijn laatste dag op de voorschoolse kinderopvang, waar Kerk in Actie aan bijdraagt. Zo'n laatste dag is in Zuid-Afrika altijd een feestelijk moment, dat de overgang naar de reguliere basisschool markeert. Daar zijn kosten aan verbonden, die voor Tebogo's oom en verzorger ver boven zijn budget lagen. De zelfhulpgroep waar hij aan deelneemt en waar Kerk in Actie aan bijdraagt, hielp hem uit de brand.

Oom doet beroep op zelfhulpgroep

Oom zorgt voor zijn neefje Tebogo, omdat hij niet bij zijn ouders kan wonen. Oom verdient de kost met onderhoud aan tuinen en allerhande klussen. Omdat dit onregelmatig werk is, zit hij vaak krap bij kas. Een diplomering kost 38 euro met daarnaast nog kosten voor feestelijke kleding en een cadeau. De oom van Tebogo overlegde met de zelfhulpgroep en de sociaal werker of hij hier hulp bij zou kunnen krijgen. 

De ouders van de zelfhulpgroep legden ieder wat geld in, waardoor ze de benodigde bijdrage voor de diplomering voor Tebogo samen bij elkaar wisten te krijgen. Een organisatie doneerde Tebogo's eerste schooluniform. De sociaal werker regelde het geboortebewijs van Tebogo, zodat hij binnenkort naar school kan.

Het is mooi om te zien hoe de kinderopvang en zelfhulpgroep van alleenstaande verzorgers in Zuid-Afrika elkaar tot steun weten te zijn door hun krachten te bundelen. "It takes a village to raise a child". Met jouw steun aan Kerk in Actie staan deze verzorgers er niet alleen voor en krijgen hun kinderen meer kansen in het leven.

700 houtbesparende ovens

Daarnaast zijn er in 2021 weer 700 houtbesparende ovens geïnstalleerd, die minder rook afgeven, minder brandhout kosten en de houtkap tegengaat. Bedankt voor je steun!
www.kerkinactie.nl/zuidafrika

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project