Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Auto's wassen voor het goede doel

Op zaterdag 13 oktober 2018 was het een drukte van belang voor de kerk van Nije Altoenae. Er stond een lange rij auto's opgesteld. Jongeren van de kerk waren van 10 tot 15 uur in de weer met water, sponzen en autoshampoo. Auto's wassen voor het goede doel: Fryslan foar Rwanda. Een win-win-actie: goed voor de autobezitter en goed voor Rwanda.

Eén auto was zo vies, dat men dacht dat de eigenaar een nieuwe auto had gekocht. De autoshampoo was gesponsord door een plaatselijk onderhoudsbedrijf. 

In de zendingsdienst op zondag 14 oktober waren dominee Bienvenu uit Rwanda en Gerdine Klein van Kerk in Actie aanwezig. Zij gaven uitleg over het werk in Rwanda en wat het betekent om christen te zijn in dit land. Zo waren Friesland en Rwanda verbonden met elkaar. Aan het eind van de dienst overhandigden 2 autowassers symbolisch 300 euro aan de beide gasten: niet alleen de 150 euro van het autowassen, maar ook de 150 euro van het rad van fortuin. Deze actie was in juni 2018 georganiseerd. 

Verder zijn er ook boekjes en kalenders te bestellen voor Rwanda.

Bedankt, Nije Altoenae, voor deze leuke acties! 
Wanneer kan uw gemeente roepen: Iet giet oan met Rwanda?

  
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project