Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Aye Aye Thein (Myanmar) was een groot voorbeeld voor vrouwen in haar omgeving

In mei van dit jaar overleed de 54-jarige Aye Aye Thein uit Myanmar aan een hartinfarct. Aye Aye was ruim tien jaar lid van één van de vrouwengroepen van Precious Stone. Ze motiveerde veel andere vrouwen om zich ook bij zo’n groep aan te sluiten.

Aye Aye Thein sloot zich in 2010 aan als lid van één van de vrouwengroepen van Precious Stone, een jonge, christelijke organisatie voor vrouwen- en jeugdwerk in de hoofdstad van Myanmar, Yangon (Rangoon). Dankzij deze groep en de ondersteuning van Precious Stone kon Aye Aye een kruidenierswinkeltje aan huis openen. Aye Aye woonde samen met haar man en twee kinderen tegenover een school. Veel ouders bezochten haar winkeltje, terwijl ze wachten tot hun kinderen uit school kwamen. Aye Aye vertelde deze ouders enthousiast wat het haar bracht om lid te zijn van haar vrouwengroep. Door haar enthousiasme sloten ook veel andere vrouwen zich aan bij een vrouwengroep van Precious Stone.

Oog voor anderen

Aye Aye heeft veel betekend, niet alleen voor haar gezinnen, maar voor haar hele gemeenschap. Zo ving ze in haar winkeltje ook kinderen op wanneer hun ouders hen niet op tijd van school konden ophalen. Ze stimuleerde andere vrouwen om lid te worden van een vrouwengroep, werd voorzitter van haar eigen vrouwengroep, gaf leiding aan fondsenwervende activiteiten om projecten in haar gemeenschap op te starten en mobiliseerde vrouwen in haar eigen wijk om de waterafvoer in hun buurt schoon te maken. Bovenal had ze oog voor de vrouwen om haar heen en stond hen met raad en daad bij.

Aye Aye paste alles wat ze via Precious Stone had geleerd toe om daar waar ze kon haar gezin, vrouwengroep en haar gemeenschap zo goed mogelijk te dienen en te steunen. De mensen om haar heen missen haar enorm, maar zijn haar bijzonder dankbaar voor alles wat zij voor hen heeft gedaan en betekend. 

Over dit project

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Sterke en weerbare vrouwen en jongeren in Myanmar