Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Betty verdient nu haar eigen inkomen

Soms kan het leven uitzichtloos lijken, omdat je er alleen voor staat in de zorg voor je kinderen. Iedere dag overleven is dan een enorme opgave. Je hebt geen grip meer op je leven. De Mothers Union hielp Betty om uit die negatieve spiraal te komen. Door sojazaden verdient ze nu haar eigen inkomen en heeft ze haar leven weer in de hand. Haar kinderen profiteren daarvan: ook de meiden gaan weer naar school!

Betty vertelt:

Mijn situatie was uitzichtloos

"Vroeger kon ik nooit bidden, ik leefde in een uitzichtloze situatie. Ik zorg voor acht kinderen en twee stiefkinderen. Eén van mijn kinderen lijdt aan epilepsie. Ik heb ook een dochter met sikkelcelanemie, een ziekte die vaak voorkomt in Oeganda. Ze heeft altijd bloedarmoede, waardoor ze heel vermoeid is. Van mijn man kreeg ik weinig steun. Hij dronk veel en doet niets in het huishouden." 

Ik ben niet meer afhankelijk

"Toen ik in contact kwam met Mothers’ Union, veranderde er veel in mijn leven. Ik kreeg sojazaden om een eigen inkomen mee te verdienen, zodat ik niet afhankelijk ben van het inkomen van mijn man. De eerste oogst heb ik niet verkocht, maar opnieuw ingeplant. Daardoor was mijn tweede oogst veel groter. Van die opbrengst kon ik de schoolkosten voor de kinderen betalen. Ook kregen we een training op het gebied van relaties van Mothers’ Union. Mijn man en ik hebben nu meer respect voor elkaar. Mijn man drinkt nu niet meer. Ik ben zo dankbaar voor alles wat de Mothers’ Union voor mij gedaan heeft. Nu kunnen ook mijn dochters naar school!"

Dankzij uw steun aan de Mothers Union in Oeganda, krijgen vrouwen als Betty hun leven weer op de rails. Dank u wel!

Over dit project

Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Het jarenlang gruwelijk geweld van het Verzetsleger van de Heer laat nog steeds littekens na bij ontwrichte gezinnen in Noord-Oeganda. Moeders hebben moeite hun kinderen van eten te voorzien en naar school te laten gaan. De vrouwenvereniging Mothers Union van de Orthodoxe Kerk begeleidt deze vrouwen om hun grootste uitdagingen te overwinnen. Als vrouwen meer eigenwaarde krijgen en hun relaties verbeteren en uitbreiden, kunnen ze beter voor zichzelf en voor hun gezin zorgen.

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kwetsbare vrouwen en kinderen sterk maken