Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Corona maakt kinderen in India extra kwetsbare

"Ik heb geen computer of mobiele telefoon, en kon in de lockdown geen les volgen", vertelt Sathya (12). "Mijn vader overleed aan corona en nu moet ik geld verdienen," vertelt Sudharsan (10). Corona treft kinderen in India hard, partnerorganisaties SAVE helpt.

Sathya

"Ik ben Sathya, 12 jaar en zit in groep zeven. Mijn vader is ballonverkoper, mijn moeder huisvrouw. Tijdens de lockdowns kon ik niet naar school. Kinderen die op een privéschool zaten, kregen online, maar ik heb geen computer of mobiele telefoon om online vakke te kunnen volgen. Ik ben heel blij dat mijn leraar Senthamarai  van SAVE me in de lockdowns heeft geholpen om mijn schoolwerk bij te houden.”

Suganthi

“Ik ben Suganthi ben, 10 jaar en zit in groep vijf. Mijn oudere zus Jothy zit in groep acht. Mijn vader Eswaran is een bouwvakker en moeder Kavitha herstelt kleding aan huis. Het is bij ons thuis vaak niet fijn. Mijn vader drinkt veel en is vaak boos op ons of mijn moeder. Soms slaat hij ons.  Dit werd tijdens de lockdowns alleen maar erger, doordat mijn ouders allebei hun werk niet mochten doen, en daardoor ook geen geld verdiende. Mijn vader ergerde zich vaak aan ons en aan mijn moeder. Gelukkig heeft SAVE ons geholpen. Zij praten regelmatig met mijn vader, en helpen ons ook met maaltijden. Mijn zus en ik wogen te weinig, maar we zijn nu gelukkig aangekomen.”

Sudharshan

“Ik ben Sudharshan, ben 10 jaar oud en heb een broertje, Dhanvik, van vier. Mijn vader is door corona overleden. Daardoor moest ik geld gaan verdienen, om te zorgen dat we als gezin eten konden kopen. Gelukkig krijgen we hulp van SAVE: zij begeleiden ons, helpen met voedselpakketten en hebben ons ook in contact gebracht met instanties die hulp bieden aan gezinnen die door corona zijn getroffen.”

Over dit project

De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen, in het bijzonder de meisjes, moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Ze lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting. De organisatie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Geen kinderarbeid in de textielindustrie