Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

‘Er is altijd iemand om mee te spelen’

Voorheen woonde Jeevan bij zijn oma, maar zij kon steeds minder goed voor hem zorgen. Sinds drie jaar woont hij in De Glind, een dorp vlakbij Barneveld waar naast reguliere woningen achtentwintig gezinshuizen staan. Uithuisgeplaatste kinderen krijgen er de kans op te groeien in de stabiliteit, structuur en warmte van een gezin. Kerk in Actie steunt dit belangrijke werk van de Rudolphstichting in jeugddorp De Glind.

Jeevan* woont in het gezinshuis van Marjolein Zwanenburg en haar man. Naast Jeevan en drie eigen kinderen wonen er twee andere uithuisgeplaatste kinderen. “Bij mijn oma woonde ik alleen, maar toch was het onrustig”, vertelt Jeevan. “Hier heb ik rust. Ook is er altijd iemand om mee te spelen, dat vind ik erg leuk.”

Eigen plekje
Jeevan zit graag boven te lezen of te computeren. Marjolein legt uit dat alle kinderen een eigen kamer hebben. “De andere kinderen mogen daar niet komen. Zo heeft iedereen een eigen plekje om tot rust te komen.” Jeevan houdt verder van sport. Hij speelt trefbal en doet iedere week mee aan de Glind-battle, een sport- en spelcompetitie in de gymzaal van De Glind. “Ik heb al eens de seizoensprijs gewonnen”, vertelt hij trots. De Glind biedt veel extra faciliteiten voor de kinderen die er wonen, zoals een zwembad, voetbalveld, sportactiviteiten en muzieklessen.

Welkom zijn
Marjolein Zwanenburg vindt het mooi om kwetsbare kinderen het gewone leven mee te geven, maar ze is reëel: Je kunt er als gezinshuisouder niet voor zorgen dat kinderen later goed terecht komen. Maar, je biedt hen voor langere tijd een thuis en kunt normen, waarden, vertrouwen en gezinstradities meegeven. Zo gaan de kinderen ook met ons mee naar de kerk. Verder ervaren ze hier dat ze welkom zijn, zelfs als ze de grenzen opzoeken.”

*Jeevan heet in het echt anders.

 

Over dit project

Getraumatiseerde en kwetsbare kinderen kunnen in de gezinshuizen van Jeugddorp De Glind herstellen en zich ontwikkelen. Uithuisgeplaatste kinderen vinden in De Glind een veilig thuis in een stimulerende leef- en leeromgeving.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een stabiel thuis voor kinderen