Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Fotoverslag: ga mee de straat op om straatkinderen in Yogyakarta te ontmoeten

In de Indonesische stad Yogyakarta leven veel kinderen op straat. Partnerorganisatie Dreamhouse ziet naar hen om, onder meer door hen op straat te bezoeken.

Dreamhouse zoekt kinderen op straat op, bouwt een band met hen op en kijkt samen met het kind, en met de ouders als die in beeld zijn, welke begeleiding en hulp het beste is voor het kind. 

Ga mee de straat op met twee medewerkers van Dreamhouse en ontmoet de kinderen die zij deze avond opzoeken. 

Dreamhouse-medewerker Arie bezoekt de zusjes Riska en Riski. Zij wonen bij hun ouders, maar zwerven 's avonds vaak op straat. Arie haalt tekenspullen tevoorschijn. Tekenen en kleuren is vaak een goede manier om met kinderen in contact of gesprek te komen. 

Arie helpt Riska ook bij het maken van rekensommen. 

 

 

 

Arie en zijn collega rijden door naar de wijk El Tari. Daar onmoeten zij een groep kinderen en hun ouders. De ouders zijn straatverkopers: zij verkopen 's avonds kranten en tijdschriften, en nemen hun kinderen mee. Arie legt contact met de ouders en vraagt hen toestemming om wat spelletjes te doen en puzzels te maken met de kinderen. 

De kinderen, die afkomstig blijken te zijn uit verschillende delen van Indonesië, waaronder Timor, Sumba en Sabu, zijn erg blij met het bezoek van Dreamhouse, en vragen of Arie en zijn collega elke week kunnen komen. Dat belooft Arie. 

Over dit project

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta