Gebed voor jou

Juist met advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen. Wij bidden voor hen.

Gebed voor jou

Dat jij, die gegaan bent,
toen op een dag, zomaar,
omdat het niet anders meer kon,
-God weet hoe het was-
dat jij, mensenkind,
gegaan langs moeizame wegen,
met velen alleen door
duistere nachten,
aangespoeld aan onze grenzen,
dat jij, nu jij hier bent,
ja dat jij ogen mag ontmoeten
die jou zien,
handen die jou omarmen,
harten die jou verstaan
en je stiltes verdragen.
Dat jij,
zo overgeleverd aan mij en anderen,
iets mag ervaren van de Vriendelijke, Erbarmende
en Leven Schenkende.
Want weet je, de toekomst is ook van jou, deze aarde, deze lucht,
ze komt jou toe, je bent zo nodig.
Eeuwige, beweeg mij, houd ons bewogen.
In naam van de liefde, in Jezus’ naam.

Amen.

Door: Ad Wijlhuizen

kerkinactie.nl/geeflicht

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden vluchtelingen, waaronder veel kinderen, in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn hier aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.

Andere verhalen

Uit dit project