Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gebed voor mensen zonder verblijfspapieren

Volgens schattingen leven er in Nederland 30.000 migranten zonder verblijfsvergunning. Velen zijn arbeidsmigranten. Anderen hebben asiel aangevraagd en geen verblijfsvergunning gekregen, maar verlaten Nederland niet, bijvoorbeeld omdat het land van herkomst hen niet meer accepteert. Wie ongedocumenteerd in Nederland leeft, heeft maar weinig rechten. Bovendien is er altijd de angst om opgepakt en uitgezet te worden. Wij bidden voor hen.

Goede God,

Als inwoners van een welvarend en georganiseerd land bekennen wij, dat we vaak zo weinig weten van mensen die hier verblijven zonder dat ze geldige papieren hebben.

Soms horen we van migranten die proberen wat te verdienen in het grijze circuit, en makkelijk slachtoffer worden van misbruik.
Soms lezen we over vluchtelingen, die door oorlog, klimaatverandering, gebrek aan perspectief en onderdrukkende regimes hier zijn gekomen, uitgeprocedeerd zijn geraakt, en niet terug kunnen of durven naar hun land van herkomst.

We weten zo weinig van het ingewikkelde Europese asielsysteem, waardoor mensen gaan rondzwerven binnen Europa en asiel vragen in landen die hen niet willen hebben.
We kunnen ons moeilijk voorstellen wat ze meegemaakt hebben tijdens hun gevaarlijke reis, of ons inleven in hun angst om opgepakt te worden, hun dromen en hoop.

God, U die alle mensen hebt geschapen naar Uw beeld, en die het welzijn van alle mensen op het oog heeft, wij bidden u voor mensen zonder verblijfspapieren.

Dat ze mensen mogen ontmoeten die hun situatie begrijpen, en met hen zoeken naar perspectief.
Dat ze kracht mogen krijgen om de keuzes te maken die soms nodig zijn.

We bidden ook voor het werk van organisaties die hen bijstaan. We danken U voor het werk dat vanuit de kerken maar ook daarbuiten wordt verricht.
Dat er bed-bad-en-brood wordt geboden, een warme hap, hulp bij het lezen van de post, of gewoon een plek om even op adem te komen.

Voor onze overheid bidden we, dat ze de regels barmhartig uitvoeren.
Voor onszelf bidden we, dat we ons openstellen voor de verhalen van mensen zonder papieren, en hen durven zien als mensen zoals wij.


Amen

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project