Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gebed voor stille ramp in Colombia

Een gebed uit Colombia, waar er door het coronavirus ook hele andere schrijnende situaties ontstaan.

God vader en moeder:

Wij loven U en danken U voor het prachtige werk van de schepping die U ons hebt geschonken als ons “gemeenschappelijk huis”.

Jezus, broeder, vriend en Redder, die met ons gaat in ons dagelijks leven.

Geest van het leven, aanwezig in de schepping en in ieder van ons…..

Hier zijn wij als vrouwen van GemPaz: Inheemsen, Afro´s, Mestizen, boerinnen, straat verkoopsters, huishoudelijke hulpen …Wij komen tot u, verbonden met vrouwen van over de hele wereld, om onze harten voor U te openen

Eerst willen wij U danken voor ons bestaan als vrouwen van geloof, zorgende en beschermende schenkers van leven, die aan vrede proberen te werken

Maar wij willen U ook de hartverscheurende situatie presenteren die wij als mensheid nu beleven. Ons schreeuwen van angst en onmacht, tegenover deze realiteit die ons in huis houdt, zonder er uit te kunnen gaan om het dagelijks brood voor onze kinderen te kunnen verdienen. Een situatie die tot meer geweld leidt, huiselijk en in de samenleving.
Dit ondermijnt onze hoop, maar daagt ook uit om als zusters onze relaties te versterken die we hebben opgebouwd in het werk van kerken en oecumenische kringen.

Vandaag danken wij U ook voor de uitingen van solidariteit van onze zusters en broeders van de verschillende kerken en geloofsgemeenschappen die hun gaven met ons delen, ons opbeuren en onze hoop onderhouden.

Samen met hen zeggen wij Heer: wij zijn in Uw handen, bescherm ons, wij verwachten U dag aan dag. Steun ons van de morgen tot de avond, wees onze redding in tijden van tegenspoed.

Amen

Vrouwen van GemPaz (oecumenische vrouwengroep voor de vrede)

19 mei 2020

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project