Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gebed voor stille ramp in Rwanda

Een gebed uit Rwanda, waar er door het coronavirus ook hele andere schrijnende situaties ontstaan.

Gezegend zijt Gij, God, onze almachtige Vader,

Wij prijzen uw heilige Naam. U bent de koning van de wereld, en niets gaat niet buiten U om. U blijft Dezelfde. U bent er in tijden van geluk, en ook in tijden van tegenspoed. Als wij struikelen, of de weg kwijt zijn, veroordeelt u ons niet wanneer we ons weer tot u keren. We kennen u als een God van vergeving en liefde.

We staan klaar om het Pinksterfeest te vieren, dit jaar, nu het Coronavirus vernietigend om zich heen slaat. Kerken zijn gesloten. We kunnen niet bij elkaar op bezoek. Talrijke mannen en vrouwen vallen als slachtoffer. Het zijn er teveel. Steeds meer mensen verliezen hun baan. Steeds meer mensen hebben honger, lijden aan eenzaamheid, zijn angstig voor de dag van morgen. In veel delen van de wereld nemen de zorgen toe. Het gaat economisch niet goed. Grenzen zijn dicht. Sport en spel worden beperkt. Het leven stagneert.

U weet hoe we er aan toe zijn: we moeten onze gewoonten veranderen, we moeten anders gaan leven. En toch weten we dat U doorgaat met uw plannen voor ons. U wilt dat het leven goed is.

Daarom, smeken we u, onze Vader, in deze dagen van Pinksteren: wil uw beloften waar maken, zoals u ook gedaan hebt toen de discipelen bijeen waren in die gesloten ruimte in Jerusalem. Alleen Uw Geest kan ons bevrijden van angst, en van ons geestelijke isolement.

Heer onze God, we bidden U: wil ook ons die tijd van Pinksteren doen beleven, zodat ook nu mannen en vrouwen, jongeren en kinderen nieuwe hoop putten, getroost worden, en dat we aangesproken worden door het Evangelie, in onze eigen taal en onze eigen situatie.

We bidden U : leer ons uw naar uw Woord te luisteren, leer ons ook zo te bidden, dat Uw Kerk een instrument wordt van naastenliefde, die armoede overwint door te delen met elkaar, ook wanneer het gaat om ons geld en goed.

Wil ons in uw dienst nemen, zodat ieder van ons kan bijdragen aan gezondheid, aan leven en vreugde, overal in de wereld, tot eer van Uw naam.

Amen

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project