Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Hallo, ik ben er ook!

Hallo, ik ben er ook! Dat denkt Dorica wel eens als een docent alleen de mannen in de klas aanspreekt. Als enige vrouw in de groep voelt ze zich niet altijd gezien: “Als vrouw moet je extra je best doen, dat is een uitdaging voor me.”

Albinisme

Toch valt Dorica best op, want ze heeft albinisme. Haar huid, haar en ogen zijn heel licht, en in een tropisch klimaat brengt dat risico mee. Zelf is ze er nuchter onder: “Het is alleen maar de kleur van mijn huid, ik kan alles doen wat een ander ook kan. Mijn ouders hebben me altijd gewoon naar school gestuurd, dus ik ben het niet anders gewend.”

Voorrecht

Dorica vindt het een voorrecht om aan JMU te studeren: “JMU helpt me enorm, ik wilde altijd al graag pastor worden, maar op JMU heb ik pas ontdekt wat dat allemaal inhoudt. Omdat we veel stage lopen maken we kennis met alle aspecten van predikant zijn. Ook weet ik nu veel beter hoe ik moet preken. Ik dacht altijd dat je alle teksten in de Bijbel letterlijk moest nemen. Maar nu leer ik dat je teksten in de context moet lezen en dat Bijbelboeken een verschillend karakter hebben. Dat helpt me om de Bijbel uit te leggen en geen onzin te verkopen.”

Mensenmens

Dorica is een mensenmens: “Ik houd ervan om met mensen te zijn. Ik vind het belangrijk om als kerk niet alleen te preken, maar er ook te zijn voor de mensen in de community. God komt immers niet uit de hemel om te helpen, Hij wil jou en mij als een instrument gebruiken om bij de mensen om ons heen betrokken te zijn.”

 

 

Over dit project

In Zambia groeit de kerk en daarmee ook de vraag naar predikanten, die gemeenten kunnen leiden in soms arme en moeilijke omstandigheden. De theologische faculteit aan de Justo Mwale University in Lusaka biedt kwalitatief goed theologisch onderwijs. Er worden predikanten opgeleid, die een waardevolle bijdrage leveren aan kerk en samenleving. In de opleiding is veel aandacht voor onderwerpen, zoals hiv/aids, man-vrouw vraagstukken, mensenrechten, politiek, voedselveiligheid, klimaatverandering.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Betrokken predikanten opleiden