Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Heeft een kind met hiv een toekomst in Rwanda?

Je zult als kind maar besmet zijn met het hiv-virus, zoals Jovia (15) en Lea (12) uit Rwanda. Gelukkig zijn er in Afrikaanse landen nu ook medicijnen beschikbaar die voorkomen dat je overlijdt. Maar je moet die wel innemen met goede voeding. En dat is voor arme mensen vaak een probleem. Kinderen met hiv krijgen hulp bij hun onderwijs en leren omgaan met hun ziekte. Hun ouders krijgen hulp om hen genoeg te voeden. Doet u mee?

Steun meisjes als Jovia en Lea: doneer online.

 

Gevangen in de vicieuze cirkel van armoede

Voedselhulp vanwege de corona-pandemie

Moeder verbouwt nu groenten

Als je ontdekt dat je met hiv besmet bent, zakt de moed je in de schoenen. Kinderen met hiv worstelen met grote vragen: heeft mijn leven nog wel zin? Jovia vertelt: “We praten hier met volwassenen die met hiv besmet zijn en toch een goed leven hebben. Ik weet nu dat het zin heeft me in te zetten voor een betere toekomst. Ik wil later graag zieke mensen verzorgen”. Lea zegt: “Toen ik besefte dat ik met hiv besmet was, dacht ik dat mijn leven voorbij was. Maar ik heb geleerd hoe ik mijn eigen lichaam gezond kan houden. Ik weet nu dat ik met medicijnen en goede voeding best lang kan leven. Daarom wil ik arts worden, zodat ik andere mensen ook kan helpen met hun gezondheid."

Met uw steun leren meisjes als Jovia en Lea omgaan met hun ziekte, krijgen ze hulp bij hun onderwijs en krijgen hun ouders hulp hen genoeg te voeden. Dank uw wel!