Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Heeft een kind met hiv een toekomst in Rwanda?

Je zult als kind maar besmet zijn met het hiv-virus, zoals Jovia (15) en Lea (12) uit Rwanda. Gelukkig zijn er in Afrikaanse landen nu ook medicijnen beschikbaar die voorkomen dat je overlijdt. Maar je moet die wel innemen met goede voeding. En dat is voor arme mensen vaak een probleem. Kinderen met hiv krijgen hulp bij hun onderwijs en leren omgaan met hun ziekte. Hun ouders krijgen hulp om hen genoeg te voeden. Doet u mee?

Steun meisjes als Jovia en Lea: doneer online.

 

Gevangen in de vicieuze cirkel van armoede

Voedselhulp vanwege de corona-pandemie

Moeder verbouwt nu groenten

Als je ontdekt dat je met hiv besmet bent, zakt de moed je in de schoenen. Kinderen met hiv worstelen met grote vragen: heeft mijn leven nog wel zin? Jovia vertelt: “We praten hier met volwassenen die met hiv besmet zijn en toch een goed leven hebben. Ik weet nu dat het zin heeft me in te zetten voor een betere toekomst. Ik wil later graag zieke mensen verzorgen”. Lea zegt: “Toen ik besefte dat ik met hiv besmet was, dacht ik dat mijn leven voorbij was. Maar ik heb geleerd hoe ik mijn eigen lichaam gezond kan houden. Ik weet nu dat ik met medicijnen en goede voeding best lang kan leven. Daarom wil ik arts worden, zodat ik andere mensen ook kan helpen met hun gezondheid."

Met uw steun leren meisjes als Jovia en Lea omgaan met hun ziekte, krijgen ze hulp bij hun onderwijs en krijgen hun ouders hulp hen genoeg te voeden. Dank uw wel!

 

Over dit project

Wat begon als een opvangcentrum voor weeskinderen na de genocide van 1994 in Rwanda, groeide uit tot een stevige organisatie voor kinderen en verzorgers, die te maken hebben met hiv en kinderen die geen veilig thuis hebben. Kinderen worden thuis bezocht, krijgen hulp op school. Verzorgers ontvangen steun met goed voedsel, inkomen en een zorgverzekering. Via sport en spel leren kinderen omgaan met hun ziekte. Want ook als je met hiv besmet bent, ligt er nog een hele toekomst voor je.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kwetsbare kinderen een veilig thuis bieden