Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Hamdan (17): ‘Het liefst zou ik hier al mijn tijd doorbrengen’

De oorlog in Syrië dwong Hamdan (17) en zijn familie te vluchten. In buurland Libanon proberen ze een nieuw leven op te bouwen. De hulp die Hamdan krijgt in jongerencentrum Manara is daarbij onmisbaar.

Niet meer veilig

“Door het geweld van de oorlog waren mijn familie en ik niet meer veilig in Syrië. We wonen nu in een klein appartement in Bourj Hammoud, een wijk in Beiroet waar veel vluchtelingen wonen. Mijn vader werkt er als kleermaker. We hebben het niet breed, maar ik ben blij dat ik gewoon naar school kan.”

Gesprekken over het leven

“Ik ga nu al drie jaar naar jongerencentrum Manara. Ik krijg er hulp bij mijn huiswerk waardoor ik mijn achterstand op school kan wegwerken. Samen met vrienden ga ik naar sportactiviteiten en bijbelstudies. Met jongerenwerker Fouad kan ik goede gesprekken voeren over het leven, het geloof en alles wat me bezighoudt. Ik doe graag mee aan gespreksgroepen. Ze helpen me om alle uitdagingen van mijn leven aan te gaan. In de vakopleiding heb ik leren timmeren! Inmiddels heb ik vijf niveaus doorlopen en kan regelmatig een betaalde klus in de buurt doen.”

Op de goede weg

“Manara is mijn tweede thuis, ik zou hier het liefst al mijn tijd doorbrengen. Later wil ik graag dokter worden, maar daarvoor moet ik eerst nog veel diploma’s halen. Door alle hulp ben ik al op de goede weg. Een leven zonder het centrum kan ik me niet meer voorstellen.”

Doe mee

Kerk in Actie steunt het werk van jongerencentrum Manara in Beiroet. Dit centrum geeft deze kwetsbare tieners huiswerkbegeleiding, psychosociale hulp en vaktrainingen voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Jongeren kunnen elkaar ook in ontspannen sfeer ontmoeten tijdens een partijtje tafelvoelbal of airhockey.

Geef voor kwetsbare tieners in Libanon

Lees ook:

Over dit project

In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Geweld, verslaving, criminaliteit, werkloosheid en gebrek aan goed onderwijs ontneemt de jongeren die er wonen elk perspectief op een betere toekomst.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kansen voor jongeren in achterstandswijk