Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Hoe de School van Onze Dromen Iryna haar dromen teruggaf

Leerlingen van de school van Onze Dromen in Vynnyky hebben vaak geen makkelijke jeugd en komen uit een moeilijke thuissituatie. Docenten van de school zetten zich in om al deze kwetsbare kinderen een goede schooltijd te geven. Iryna Vasiunets zit in de 8e klas en vertelt haar verhaal.

¨Hallo allemaal,¨ begint Iryna enthousiast, ¨mijn naam is Iryna Vasiunets en ik zit in de 8e klas hier op de School van Onze Dromen in Vynnyky.¨ Iryna vind het moeilijk om over haar kindertijd te praten. ¨Ik denk dat iedereen wel moeilijkheden tegenkomt in zijn leven en ook ik ben er veel tegengekomen. Maar ik ben ervan overtuigd dat alles in de toekomst goed zal worden,¨ zo vertelt ze.

Toen Iryna nog een klein meisje was, verloor ze haar vader. Ze bleef achter met haar moeder. Dit was niet makkelijk. ¨Mijn moeder was wanhopig en ook was ze vaak ziek. Later begon ze ook veel alcohol te drinken,¨ vertelt Iryna. ¨Toen mijn moeder een andere man ontmoette, vergat ze mij helemaal.¨ Dit gaf veel verdriet. Later nog meer toen haar moeder overleed. Gelukkig ontfermde haar tante, die ook haar peetmoeder is, zich over de jonge Iryna. ¨Ze bracht me naar school, naar de eerste klas,¨ vertelt Iryna, ¨en vaak bleef ik daar in de weekenden. Mijn docenten en onderwijzers werden daarom echte vrienden van me. Ze moedigden me aan en ik werd door hen bemoedigd.¨

Iryna houdt veel van lezen en van haar schoolvakken vindt ze literatuur, natuurkunde en aardrijkskunde het leukst. Ze is een nieuwsgierige leerling die veel vragen stelt, omdat ze graag veel wil leren. Met haar klasgenoten kan ze goed opschieten en ze heeft twee hele goede vriendinnen. Ze heeft een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, en wil graag dat alles op een eerlijke manier gaat. ¨Ik zeg altijd wat ik denk, omdat ik vind dat het niet nodig is om een ander, óf jezelf, te misleiden.¨ Iryna brengt al haar vrije tijd door op school, en gaat vaak mee naar evenementen en uitjes. Sinds 2 jaar doet ze mee in een creatief clubje van haar docent, waarin ze met elkaar souvenirs maken.

Het is Iryna´s droom om natuurwetenschapper te worden en op de Harvard Universiteit te studeren.

Over dit project

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van School van onze Dromen biedt kinderen veiligheid