Jherson verloor alles door orkaan ETA maar houdt hoop

Jherson Hodgson woont in het dorp El Muelle, in het noorden van Nicaragua. Begin november kwam orkaan ETA in Nicaragua aan land, op slechts ongeveer 40 km van Jherson’s huis. Hij en zijn dorpsgenoten verloren alles wat ze hadden, maar Jherson houdt hoop.

Een etmaal lang teisterde de orkaan het dorp waar Jherson woont, met windstoten van meer dan 200 km per uur. Jherson en zijn gezin vluchtten weg naar een tijdelijk onderkomen. Toen de wind was gaan liggen en ze naar huis terugkeerden, was er niets meer van zijn dorp over van zijn dorp.

HELP MEE EN DONEER

Doordat Jherson’s dorp heel dicht bij het strand ligt, hebben enorme golven zijn huis en die van zijn buren weggevaagd. Het enige dat ze bij terugkomst aantroffen was puin: stukken hout lagen verspreid langs de kust, het dorp was zwaar beschadigd.

“We hebben niets meer,” zegt Jherson. "Met stukken hebben we een ​​schuilplaats gebouwd, maar we hebben geen water en voedsel. We hebben niets meer, alles werd weggespoeld door de orkaan." Toch verliest Jherson de hoop, en zijn glimlach, niet: "Samen zullen we deze moeilijkheid overwinnen", zegt hij.

De orkaan trof niet alleen Nicaragua, maar ook Guatemala. Kerk in Actie-partners bieden noodhulp. Help mee en doneer om deze noodhulp mogelijk te maken.

Veel vrouwen in Guatemala krijgen te maken met discriminatie en huiselijk geweld, zeker als ze tot een inheemse groep behoren. Het opleidingscentrum Cedepca helpt deze vrouwen weerbaar te worden en ook in de kerk hun stem te laten horen. Vrouwen kunnen (bijbel)cursussen volgen over eigenwaarde en inspirerend leiderschap. Ze leren trots zijn op zichzelf en durven de bevrijdende kracht van het Evangelie uit te dragen: geweld en onrecht tegen vrouwen moet stoppen.

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Sterke en weerbare vrouwen