Kijk naar tv-uitzending Zuid-Afrika partner Kerk in Actie

EO Metterdaad bezocht in 2018 Kerk in Actie partner PEN in Pretoria, onder andere pastor Katleho Ncaphe, die letterlijk zwervers van de straat houdt. Hoe gaat het nu met de daklozen in tijden van corona? Bekijk de tv-uitzending op 30 en 31 januari.

Van alle Afrikaanse landen werd Zuid-Afrika het hardst getroffen door corona. Het land stond afgelopen zomer vijfde op de corona-wereldranglijst. Er volgde een lange lockdown. Maar wat moet je als je dakloos bent, geen inkomen hebt en huis hebt om jezelf in terug te trekken?

Corona maakt het voor de daklozen in Pretoria extra moeilijk om te overleven. Pastor Katleho van Kerk in Actie partner PEN helpt daklozen aan eten en werk. Help de daklozen in Zuid-Afrika aan onderdak, eten en medische hulp.

Bekijk de uitzending

Voor veel jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van de jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent tussen de 15 en 34 jaar is werkloos. De christelijke organisatie PEN is als een familie voor deze kansarme kinderen en jongeren. Ze krijgen begeleiding bij huiswerk en examens, maar leren ook sociale en creatieve vaardigheden die hen weerbaar maken. PEN blijft de kinderen trouw tot ze op eigen benen kunnen staan.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria