Niet COVID maar gebrek aan medische hulp was de doodsoorzaak

Na twee dagen lang zoeken vonden we eindelijk een ic bed voor mijn broer. Hij kon nauwelijks meer ademen en had medische hulp nodig. Hopelijk gaat het nu snel beter, zegt Rayan’s broer opgelucht.

‘Mijn broer is een paar dagen geleden vader geworden! In het ziekenhuis hield hij trots de baby vast.’ Alles ging goed en ze voelden zich erg gezegend met de baby. Tot hij en zijn ouders de diagnose COVID-19 kregen.. Opgelopen in het ziekenhuis tijdens de bevalling.

Zuurstof
Nadat de conditie van Rayan steeds meer verslechterde, zijn ze snel met hem naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat hij meer zuurstof nodig had. Zijn familie is alle ziekenhuizen in de stad langs gegaan voor een ic bed. Ondertussen werd Rayan ook steeds weer verplaatst. Toen ze eindelijk een plek hadden gevonden was Rayan’s situatie erg kritiek. Omdat er niet snel genoeg zuurstof was ging het steeds slechter en is hij overleden..

Hulpeloos
‘Toen ik mijn broer zo zag liggen, voelde ik me hulpeloos. En helemaal omdat hij niet de enige is. Er zijn hier zoveel mensen op zoek naar zuurstof en andere medische hulp! Mijn broer was nog niet eens 40 en net vader geworden. Een bittere pil. Ik durfde het niet aan zijn vrouw of onze ouders te vertellen. Mijn vaders gezondheid ging de goede kant op, maar met mijn moeder gebeurde hetzelfde. Maar nu waren er nog meer mensen op zoek naar een ic bed om te overleven.  Ook voor haar was het te laat.. Als er genoeg zuurstof aanwezig was geweest, hadden zowel mijn broer als moeder het kunnen overleven. De blijdschap rond de geboorte was nu binnen een week verdwenen.’

Noodoproep!
In Nepal is het virus helemaal niet onder controle en de situatie wordt alleen maar erger doordat het gezondheidssysteem niet goed functioneert. Mensen vechten voor hun leven en  de ziekenhuizen liggen overvol. De directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie en de coördinator van de Verenigde Naties in Nepal doen een noodoproep. Nepal heeft de hoogste besmettingsgraad in de wereld en heeft dringend hulp nodig! Doe mee en geef ook op Giro555.nl!

De coronaramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. Samen met kerken wereldwijd en samen met u staat Kerk in Actie al langer op tegen corona. Nu slaan we ook vanaf 12 mei 2021 als samenwerkende hulporganisaties de handen ineen met de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Allereerst voor India maar ook voor omringende landen. Er zijn grote zorgen over Nepal. Doe mee en kom met ons in actie! Laten we er samen voor zorgen dat iedereen, op tijd beschermd is tegen corona, ook mensen in kwetsbare landen.

Andere verhalen

Uit dit project