Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Oma Elestina drinkt niet meer

Toen er nog een burgeroorlog woedde in het noorden van Oeganda, leefde Elestina lange tijd in een vluchtelingenkamp. Ze heeft veel geweld meegemaakt. Samen met haar man raakte ze door alle ellende aan de drank.

Elestina vertelt: "Ik moet op mijn oude dag voor mijn zeven kleinkinderen zorgen. En ik zorg ook voor een weesjongen. Mijn man en ik dronken allebei veel. Door een training van de Mothers’ Union zijn wij gestopt met drinken. We leerden hoe we beter met elkaar om kunnen gaan. Hierdoor zijn er nu veel minder ruzies in huis. De Mothers’ Union hielp ons ook met de landbouw en gaf ons sojazaden. Via hen kon ik lid worden van een spaargroep. Hierdoor kan ik nu zelf genoeg geld verdienen om van rond te komen. Toen mijn schoondochter tijdens haar zwangerschap een bloedtransfusie nodig had, kon ik dat zelfs voor haar betalen. Ik hou geld over van de soja, die ik oogst."

Dankzij uw steun aan de Mothers Union, krijgen vrouwen als Elestina een beter leven. Hartelijk dank!

 

Over dit project

Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Het jarenlang gruwelijk geweld van het Verzetsleger van de Heer laat nog steeds littekens na bij ontwrichte gezinnen in Noord-Oeganda. Moeders hebben moeite hun kinderen van eten te voorzien en naar school te laten gaan. De vrouwenvereniging Mothers Union van de Orthodoxe Kerk begeleidt deze vrouwen om hun grootste uitdagingen te overwinnen. Als vrouwen meer eigenwaarde krijgen en hun relaties verbeteren en uitbreiden, kunnen ze beter voor zichzelf en voor hun gezin zorgen.

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kwetsbare vrouwen en kinderen sterk maken