Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Onbetaalbaar mooie vakanties

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om op vakantie te gaan. Dankzij de vrijwilligers van Hetvakantiebureau.nl kunnen senioren en mensen die zorg nodig hebben, tóch een weekje weg.

Voor mensen die zorg of begeleiding nodig hebben of die door hun leeftijd niet meer zelfstandig een tripje kunnen maken, is een vakantie soms moeilijk te organiseren. Door de begeleide vakanties van Hetvakantiebureau.nl kunnen zij er toch even tussenuit. En dat kan nagenoeg het hele jaar door: zo is er bijvoorbeeld eind februari al een creatieve week en begin maart een muziekweek.


Tijdens elke vakantieweek staan er vrijwilligers klaar voor de gasten: gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers. Ze bieden een helpende hand of een luisterend oor.


Uitstapjes, creatieve middagen, spelletjes, wandelingen - voor de gasten worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Maar niets is verplicht, de vakantiegangers kunnen zelf bepalen waaraan ze meedoen.


Samen op stap gaan, samen lol beleven, samen genieten. Meegaan met een vakantieweek betekent niet alleen weg zijn van het dagelijks leven thuis, maar ook nieuwe mensen ontmoeten. En voor mantelzorgers betekent het: op adem komen van hun soms zware zorgtaak thuis.


Een wandeling over landgoed Hydepark in Doorn is voor iedereen genieten. Het zorghotel Nieuw Hydepark is een van de locaties waarvan Hetvakantiebureau.nl gebruikmaakt. Er zijn vakanties op zeven locaties te boeken, verspreid door heel Nederland.

Gaat u mee op vakantie?
Op zoek naar een vakantie voor uzelf of een ander? Hetvakantiebureau.nl, partner van Kerk in Actie, is specialist in begeleide vakanties voor senioren en mensen die zorg nodig hebben. Ook kunnen diaconieën jaarlijks honderd gezinnen met een krappe beurs opgeven voor een gezinsvakantie.

Mee als vrijwilliger
Om het vakantiewerk mogelijk te maken, zoekt Hetvakantiebureau.nl ieder jaar nieuwe vrijwilligers: in het bijzonder mensen die zijn gediplomeerd in de zorg, mensen die willen coördineren (recreatie, vrijwilligers aansturen) en mensen voor de nachtzorg.

Kijk op www.hetvakantiebureau.nl voor de mogelijkheden in 2019.


Dit artikel is te lezen in het magazine Petrus (februari 2019). Ook een gratis abonnement op Petrus? Meld u aan op www.petrusmagazine.nl.

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Vakanties met aandacht