Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Persoonlijk contact voorkomt schooluitval in India

In het Balabata-project biedt partnerorganisatie Cards (India) buitenschoolse opvang en onderwijs aan Dalit-kinderen. Cards wil hiermee bereiken dat de Dalit-bevolking gelijke kansen en een volwaardige plek in de Indiase samenleving krijgt. Lees hier hoe Cards Dalit-kinderen en hun families in 2021 op verschillende manieren heeft ondersteund.

Doordat 350 Balabata-medewerkers persoonlijk contact onderhielden met de 15.124 kinderen en hun families kon Cards voorkomen dat er door corona veel schoolverlaters bij kwamen. Ouders van de
'Balabata-kinderen' kregen hulp in het zoeken van contact met de overheid voor het aanvragen van speciale regelingen. Door onderwijs, voorlichting en het bieden van alternatieve inkomstenbronnen konden 2.353 kinderen worden bevrijd uit situaties van kinderarbeid. In het projectgebied kregen 150 vrouwen hulp bij de aanschaf van een naaimachine om zo zelf een inkomen te verwerven, waardoor de kinderen naar school kunnen in plaats van te gaan werken. Ook ondersteund Cards gezinnen bij het aanleggen van kleine moestuinen aan huis voor eigen gebruik, om zo de gevolgen van de economische crisis door de coronapandemie te verlichten.

Chelle werd vrijwilliger

Chelle Sai Krishna woont in Vemuru, een klein dorp met 450 inwoners. De inwoners leven er van de landbouw. Chelle heeft zelf als kind op een Balabata-school gezeten en wilde graag doorleren. Maar, toen zijn vader in 2015 overleed, moest hij voor het gezin zorgen. Hij werkt nu als motor-technicus. Chelle heeft zelf ervaren hoe belangrijk het is om goed onderwijs te krijgen en welke kansen en inkomsten je misloopt als je niet verder gaat met vervolgonderwijs. Daarom is hij nu als vrijwilliger actief en probeert hij kinderen die uitvallen op school te motiveren om school af te maken en door te leren. Dit doet hij door huisbezoeken af te leggen
en met kinderen en hun ouders te praten. Ook geeft hij in zijn vrije tijd les aan jonge
kinderen via dans en spelletjes.

Over dit project

Geen plaats voor een kind. Dat is in India aan de orde van de dag. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede waaraan ze zo graag zouden willen ontsnappen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Onderwijs geeft kansarme kinderen toekomst