Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Rwanda gonst door Friesland

Exact drie maanden geleden, oktober 2019, was Gerdine Klein met veertien Friezen in Rwanda. Sindsdien gonst Rwanda door Friesland!

Alllerlei activiteiten

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd: maaltijden voor Rwanda, verhalen aan de diaconale vergadertafel, op zwo-bijeenkomsten, op de radio, in de krant, in kerkdiensten, aan keukentafels, in Friesland. Ook werden er kerstgroeten vanuit kerken overgebracht naar Rwanda… Rwanda en de groep Friese reisgenoten maken indruk. Reisgenoten die op avonden en zondagen vertellen over wat we in Rwanda hebben gezien en meegemaakt.

Een tientje voor Rwanda

Ik hoor ook bijzondere anekdotes, zoals een gemeentelid die op straat een reisgenoot zomaar een tientje in de hand drukt voor Rwanda. Of de reisgenoten die elkaar bemoedigen door elkaars presentaties te bezoeken. Een van de reisgenoten had nog nooit gevlogen, liet haar familie voor het eerst achter. Ze zei dat ze nooit presentaties zou geven en doet dat nu overal. Zo boekt ze overwinning op overwinning.

Good news!

Het is echt waar: Rwanda gonst door Friesland. De betrokkenheid groeit en steeds meer kerken sluiten zich aan bij Fryslân foar Rwanda. Af en toe stuur ik een berichtje over al deze initiatieven naar onze partners. Een paar reacties van hun kant: “Wouw, that’s good news!” en “Thank you, this reminds me of the good times we had together with the wonderful people you travelled with”.

Fryslân, tige tank!

Gerdine Klein,
Kerk in Actie consulent

Andere verhalen

Uit dit project