Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sakina wil verpleegster worden

Sakina (14) woont met twaalf andere islamitische familieleden in het droge noorden van Ghana in een lemen huis met acht ruimtes rond een open binnenplaats. Met toestemming van haar vader gaat ze iedere week naar de bijbelclub in haar dorp, waar ze leert lezen en schrijven in haar eigen taal.

Water halen, koken, wassen

Sakina: “Twee van de acht kamers in ons huis zijn voor onze kippen. Ons drinkwater haal ik uit de dam hier even verderop. Ik zit in de hoogste klas van de basisschool hier in het dorp. Meestal loop ik daar samen met mijn vriendin heen. Ik vind godsdienstige opvoeding het mooiste vak en rekenen het minst leuk. Thuis help ik mijn moeder met koken en was ik de kleren.” 

“Nu ik kan lezen in mijn eigen taal, gaat Engels leren ook makkelijker.”

Sakina (14), deelnemer bijbelclub Ghana

Sakina leert de Bijbel lezen in haar eigen taal

“In mijn vrije tijd lees ik graag. Ik doe nu negen maanden mee met de bijbelclub in ons dorp. Daar leerde ik lezen en schrijven in mijn eigen taal, het Dagbani. Dat vind ik belangrijk omdat ik daardoor ook makkelijker Engels leer. Naast alle lokale talen is dat de belangrijkste taal, die overal in Ghana gesproken wordt. Het mooiste bijbelverhaal vind ik het verhaal van de tien wijze en de tien domme meisjes. Daarin leren we hoe we ons kunnen voorbereiden op het einde van de wereld.” 

  • voor 5,80 euro geef je een kind een bijbel in eigen taal cadeau
  • voor 30 euro krijgt 1 kind les in eigen taal op de bijbelclub

Sakina wil verpleegster worden

“Ik hoop dat ik verpleegster kan worden en dat mijn dorp zich meer gaat ontwikkelen. Mijn jongere broertje Zakaria zit ook op de bijbelclub. Hij wil later leraar worden en in een grote stad gaan wonen hier in Ghana. Maar ik zou later best graag met mijn gezin in Europa of Amerika willen wonen.”

 

Help mee

Kerk in Actie komt in actie voor kinderen in afgelegen dorpen in Ghana, die de Bijbel leren lezen in hun eigen taal. Dat geeft hen, hun families, hun dorpen en kerken vertrouwen in de toekomst. Doe mee. Deel de boodschap van hoop met kinderen in Ghana.  

Ja, ik steun dit bijbel- en alfabetiseringswerk in Ghana

Foto's: Richprince Atsu, Ghana

Over dit project

Ghana is een overwegend christelijk land, maar in het droge noorden zijn moslims in de meerderheid. Vooral het leven in afgelegen dorpen is een hele uitdaging met slechte wegen en tekort aan schoon drinkwater en elektra. Kerken in Noord-Ghana leiden sterke voorgangers op, die mensen kunnen ondersteunen. Ook leren kinderen de Bijbel lezen in hun eigen taal.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een sterke kerk op een kwetsbare plek