Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Salima leert nu kleding naaien

Salima werkte als 14-jarig meisje als drager op een markt in Ghana om haar familie te helpen. Dankzij uw steun kan ze nu een vak leren en eindelijk aan haar eigen toekomst denken.

Als 14-jarige werken in de grote stad

Salima groeit op in het droge noorden van Ghana. Haar vader overlijdt als ze nog jong is. Het is zwaar voor haar moeder om als weduwe de eindjes aan elkaar te knopen. Salima is het achtste kind in de rij. Haar moeder bewerkt een stuk land. Het lukt haar enige jaren om Salima en twee broers naar school te laten gaan. Maar Salima kan niet zo goed leren, dus op een dag vindt haar moeder dat Salima beter kan gaan werken. Ze stuurt Salima naar de hoofdstad Accra, in het zuiden van het land, om geld te verdienen en bij te dragen aan het onderwijs van haar beide broers. Die kunnen haar dan later op hun beurt ooit weer gaan helpen. Zo doe je dat als familie.

De 14-jarige Salima gaat naar Accra en werkt daar als drager op de markt. Ze vervoert allerlei marktwaar op haar hoofd voor marktlui en klanten. Als ze wat geld heeft gespaard, keert ze weer terug naar huis. Ze gaat daar melk verkopen. Ze trekt van dorp naar dorp met haar koopwaar. Zo draagt dit jonge meisje bij aan de onderwijskosten van haar broers.

Lifeline leert Salima een vak

Maar na enige tijd besluit de dan 16-jarige Salima toch weer terug te keren naar Accra. Dit keer valt het tegen. Ze verdient nauwelijks iets met haar handeltjes op straat. Als ze 17 jaar is komt ze gelukkig in contact met de medewerkers van Lifeline, die haar aanbieden om een training bij hen te volgen. Salima wil heel graag kleding leren naaien. Na 3 maanden kan ze al babykleertjes naaien en jurken en t-shirts. Ze mag nog 5 maanden verder leren in dit vak.

Salima is onder de indruk van de kans die ze kreeg, mede dankzij uw bijdrage: “Ik had nooit kunnen dromen, dat er ooit iemand zou zijn die mij een vak leert waarmee ik een goed leven kan opbouwen. Een vak met een goed inkomen, waarmee ik ooit een eigen gezin kan onderhouden. Ik ben u erg dankbaar en zal heel erg mijn best doen mijn kennis goed te gebruiken.”

Door uw steun aan Lifeline krijgen meisjes als Salima de kans om een toekomst op te bouwen. Hartelijk dank!

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project