Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sylvia ziet het leven weer zitten

Onvoorwaardelijke liefde geven valt niet altijd mee. Sylvia had conflicten met haar man en kon de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen niet aan. Dankzij de hulp van de Mothers Union in Oeganda, gaat het nu veel beter met haar.

Sylvia vertelt: "De komst van mensen van Mothers’ Union naar mijn dorp heeft mijn leven veranderd. Ik ging gebukt onder terugkerend huiselijk geweld en alhocolmisbruik door mijn man. De dagelijkse zorg voor acht kinderen, waaronder mijn kleinkinderen, woog zwaar. Van Mothers’ Union kreeg ik een training in huishoudelijke zorg en leerde ik veel praktische dingen over hygiëne. Hierdoor kregen we minder te maken met diarree en malaria. Ook kreeg ik sojazaden en zaden om groenten te verbouwen. Nu kan ik in een eigen inkomen voorzien. Met mijn man volgde ik een training relatiecounseling bij Mothers’ Union."

Helpt u mee om meer vrouwen zoals Sylvia een beter te bestaan te bieden?


Over dit project

Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Het jarenlang gruwelijk geweld van het Verzetsleger van de Heer laat nog steeds littekens na bij ontwrichte gezinnen in Noord-Oeganda. Moeders hebben moeite hun kinderen van eten te voorzien en naar school te laten gaan. De vrouwenvereniging Mothers Union van de Orthodoxe Kerk begeleidt deze vrouwen om hun grootste uitdagingen te overwinnen. Als vrouwen meer eigenwaarde krijgen en hun relaties verbeteren en uitbreiden, kunnen ze beter voor zichzelf en voor hun gezin zorgen.

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kwetsbare vrouwen en kinderen sterk maken