Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Thuisblijven kan altijd nog

Ook senioren die geen (of een lichte) zorgvraag hebben, zijn van harte welkom in de vakantieweken van Hetvakantiebureau.nl. Mevrouw Boers (84) uit Den Haag, die deze zomer op vakantie was in Nieuw Hydepark in Doorn, is een van hen.

In 2015 ging mevrouw Boers voor het eerst mee met Hetvakantiebureau.nl. Haar man zat in een rolstoel en had extra zorg nodig. Ze vertelt: “Eerder gingen we nog zelf op vakantie, maar de verzorging kwam dan steeds meer op mij neer. Bij het vakantiebureau konden we samen genieten”.

Uit de tas komen de fotoboeken van deze vakantieweken. Terwijl ze gedetailleerd vertelt, komt het plezier wat ze samen met haar man en de andere gasten had weer naar boven.

Toen in 2016 haar man overleed, is mevrouw Boers blijven komen naar de vakantieweken. Ze voelt zich thuis in de vakantieweken en verbonden met geestverwanten. De christelijke identiteit ervaart ze als heel waardevol. “Mensen met verschillende achtergronden komen hier samen en dat is heel mooi. In deze vakantieweken worden mensen echt gezien!” aldus mevrouw Boers. Ze vindt het fijn om mensen te ontmoeten en geeft aan dat ze daar vaak ook wel echt aan toe is.

In de vakantieweek wordt van alles georganiseerd waar mevrouw Boers regelmatig aan mee doet. Maar ze gaat ook graag zelf wandelen op het prachtige landgoed en vindt het heerlijk om bij de fontein zo maar even een half uurtje te zitten en te genieten. Ook aan schilderen komt ze nu toe. Een van de vrijwilligers heeft schilderspullen geregeld, zodat ze hiermee aan de slag kan, wanneer ze dat wil.

Mevrouw Boers geniet zichtbaar van de vakantieweek en zegt: “Na een vakantieweek voel ik me altijd lichamelijk en geestelijk opgepept. Thuisblijven kan altijd nog.”

 

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Vakanties met aandacht