Voorbede voor vrede en troost in Colombia

In Colombia is recent geweld weer opgelaaid omdat men het niet eens is met het overheidsbeleid. Daarbij is de zoon van een van de vrouwen van Kerk in Actie partner Gempaz om het leven gekomen.

Kerk in Actie partner Gempaz in rouw

Eén van de slachtoffers is Nicolas, de zoon van Laura die lid is van de vrouwenkring van Kerk in Actie partner Gempaz in Cali. Nicolas is zondag 2 mei 2021 overleden. De omstandigheden van zijn dood worden nog onderzocht. Wij vragen uw voorbede voor Colombia, voor Gempaz en met name voor Laura en andere familie en vrienden van Nicolas. Lees meer over het geweld in Colombia.

Gebed om vrede in Colombia

God van het leven,
God van de hoop,
God van de gerechtigheid,
God van de Vrede.
Vandaag komen al onze stemmen samen in één schreeuw.
Een schreeuw die komt uit de grond van het hart van de mensheid
en de schepping die nog steeds gewond zijn door de oorlog.

Wij willen U vragen ons te blijven vergezellen in ons dagelijkse leven,
wanneer wij proberen de muren af te breken die ons scheiden van elkaar,
zodat er een dialoog op gang kan komen die ons draagt naar de vrede.
God van het leven,
God van de hoop,
God van de gerechtigheid.
Onze handen, onze gevoelens,
en alles wat we zijn komt samen in één droom van liefde
om op weg te gaan met allen die verdriet hebben en lijden in onze wereld.
Kom God, en vul ons met uw kracht
en draag ons in uw armen
wanneer onze voeten niet meer vooruit komen.

Gebed van Gempaz

De vrouwen van Gempaz bedanken u voor uw medeleven en gebed.

In Colombia was vijftig jaar lang een burgeroorlog gaande. Dit conflict tussen rijk en arm veroorzaakte 220.000 doden, meer dan 5 miljoen ontheemden en 15 miljoen armen op een bevolking van 50 miljoen. Op dit moment leeft tien procent van de bevolking nog steeds in extreme armoede. Veel vrouwen en gezinnen zijn nog steeds getroffen door het geweld. Hoe kunnen slachtoffers en daders straks weer samenleven? Meer dan honderd vrouwen met verschillende kerkelijke achtergronden hebben de handen ineen geslagen zich in te spannen voor vrede en verzoening.

Andere verhalen

Uit dit project