Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Yabima hervat training aan boeren, corona blijft aandachtspunt

Door de coronapandemie hebben veel reguliere activiteiten van Yabima, zoals het werken met boerengroepen, lang tijd stilgelegen en heeft Yabima haar focus tijdelijk verlegd naar het geven van voorlichting over corona, het verstrekken van beschermende middelen aan gezondheidswerkers die in de gemeenschappen werken waar Yabima actief is, en het ondersteunen van gezinnen die door corona zijn getroffen, bv met een voedselpakket. Inmiddels pakt Yabima ook haar reguliere activiteiten voorzichtig weer op.

De coronapandemie vormt nog steeds een enorm grote uitdaging, want het aantal besmettingen is de afgelopen tijd flink gestegen, evenals het aantal dodelijke slachtoffers. Zo overleden in de provincie Lampung, de regio waar Yabima werkt, in april 795 mensen aan corona. In juni waren dat er 1400.Yabima-medewerkers nemen alle coronamaatregelen in acht, om veilig te kunnen werkenen verspreiding van het virus zo goed mogelijk te voorkomen. Ook blijft Yabima actief op het gebied van gezonde voeding. Juist in een pandemie is het van belang dat mensen gezond eten, bijvoorbeeld door duurzaam geteelde gewassen te kopen van boeren in de directe omgeving.

 

Daarnaast heeft Yabima haar reguliere activiteiten, mn het ondersteunen van boeren, weer voorzichtig hervat. Zo heeft de organisatie in de eerste helft van 2021 16 leiders van boerengroepen kunnen trainen in het goed laten functioneren van zo’n groep en hebben 14 jonge boeren een zevendaagse opleiding gehad in organische landbouw. Daarnaast heeft Yabima diverse boerengroepen bezocht om voorlichting en training te geven.

Foto 1: training van een groep jonge boerinnen.

Foto 2 en 3: jonge boerinnen leren hoe ze de groei van hun gewassen kunnen observeren en vastleggen.

Over dit project

Het is niet eenvoudig om als boer in Zuid-Sumatra het hoofd boven water te houden. Veel boeren zijn arm en er zijn veel conflicten over landeigendom. Yabima, de diaconale organisatie van de kerk van Zuid-Sumatra, leert boeren op te komen voor hun rechten, traint hen om hun land zo te verbouwen dat de grond gezond blijft en de opbrengst toeneemt.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kerk versterkt werk en positie van boeren (Zuid-Sumatra)