Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Zes dagen regen en een veilig onderkomen

Het heeft zes lange dagen geregend in Cox’s Bazar. In het Chakmarkul kamp is het heuvelachtig. Daardoor zijn de mensen die hier nu leven extra kwetsbaar voor deze buien, omdat al het water snel naar beneden stroomt.

Er word tijdelijke onderdak geboden, door hulporganisaties, voor de families die hier het meest door zijn getroffen. In totaal maken 36 vrouwen en 53 kinderen gebruik van dit tijdelijke onderkomen.

Een van die vrouwen is Arafa. Ze is 30 jaar en moeder van 4 kinderen en woonde in één van de lager gelegen gebieden van het Ckamarkul kamp. Tijdens de regen mochten ze met z’n allen in het tijdelijke onderkomen komen wonen. Er werd eten voor hen geregeld en na de regen is er gekeken hoe ze hun huis weer zo snel mogelijk konden repareren. Arafa: “Ik was erg blij dat ik naar het tijdelijke onderkomen kon gaan zodat we de regen veilig konden afwachten. Ook hebben ze me daar geleerd hoe we om kunnen gaan met zulke heftige regenbuien.”

 

Over dit project

Er zijn naar schatting meer dan 1 miljoen Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Ze zijn gevlucht uit angst voor het gewelddadige Myanmarese leger. Ruim 70 procent van de vluchtelingen kind, onder wie veel pasgeboren baby's. Ook zijn er veel zwangere en dus kwetsbare vrouwen. Nog altijd komen er dagelijks een grote aantallen vluchtelingen per boot of te voet aan in Cox’s Bazar (vluchtelingenkamp). Wij komen daarom in actie. Doet u ook mee?

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Opvang van Rohingya-vluchtelingen